ЗАВРШЕНИ РАДОВИ У КИСАЧКОЈ УЛИЦИ
04.11.2014

Аутобуси на линијама 1, 11А, 21, 22, 23 и 24 више не саобраћају измењеним трасама кретања. Услови за повратак на редовне трасе стекли су се након завршетка радова на раскрсници Кисачке улице и Булевара Јаше Томића.ДО БИГ-А САОБРАЋА РЕДОВНА ЛИНИЈА 17
24.10.2014

ЈГСП "Нови Сад" обавештава кориснике услуга да 26. октобра истиче важење уговора о бесплатном превозу до БИГ тржног центра.


На релацији до тржног центра радним данима и викендом саобраћа редовна линија 17 трасом Железничка станица - БИГ - Железничка станица.ПРИВРЕМЕНА ИЗМЕНА ТРАСА НА ЛИНИЈАМА 31, 32 И 33
08.10.2014

ЈГСП „Нови Сад“ обавештава кориснике услуга превоза да ће од 9. октобра 2014. године доћи до привремене измене траса кретања аутобуса на линијама 31, 32 и 33. Због радова на реконструкцији канализационе мреже у Партизанској улици аутобуси ће  саобраћати на следећи начин:
У смеру из Новог Сада аутобуси ће са Булевара Јаше Томића скретати десно у Кисачку улицу, затим лево у Темеринску улицу до раскрснице са Партизанском улицом, одакле ће настављати редовном трасом кретања. У повратку аутобуси ће саобраћати истом, измењеном трасом кретања, с тим што ће из Кисачке улице скретати лево на Булевар Краља Петра I, затим десно на Булевар ослобођења, одакле ће саобраћати до Међумесне аутобуске станице.
На измењеном делу трасе кретања аутобуси ће се заустављати на следећим стајалиштима:
Смер из Новог Сада
-Кисачка – Булевар Јаше Томића (преко пута ресторана „Вериге“, након скретања десно са Булевара Јаше Томића)
-Темеринска – Трг Марије Трандафил (након скретања лево из Кисачке у Темеринску улицу).
Смер ка Новом Саду
-Кисачка – Темеринска (након скретања из Темеринске у Кисачку улицу),
-Булевар Краља Петра I – Кисачка улица
-Темеринска - Партизанска.Измена траса кретања важи до завршетка радова у Партизанској улици.ПИЛОТ ПРОЈЕКАТ – КАМЕРЕ У АУТОБУСУ
06.10.2014

На градским линијама од данас ће саобраћати зглобни аутобус у коме су уграђене четири камере за видео надзор. Камере су повезане са оперативним центром у ЈГСП „Нови Сад“ и биће коришћене искључиво за потребе повећања безбедности у саобраћају и безбедности путника. Камере ће снимати унутрашњост возила и спољашни део испред аутобуса, односно саобраћајницу којом се креће. Аутобус је видно обележен у складу са важећим прописима.
Уградња камера за видео надзор је пилот пројекат и једна у низу мера којима предузеће жели да унапреди систем превоза и учини га ефикаснијим и безбеднијим.ИЗМЕНА РЕЖИМА САОБРАЋАЈА ЗБОГ РАДОВА НА ФУТОШКОМ ПУТУ
25.09.2014

На линији број 6 од 26.септембра до 15.новембра 2014.године доћи ће до измене трасе кретања због радова на Футошком путу (од Вршачке улице до Булевара Европе), који укључују и раскрсницу са Вршачком улицом. Саобраћај ће бити измењен на следећи начин:
Смер Подбара - Адице:
Аутобуси са постојеће трасе на Футошком путу скрећу лево у Улицу Илариона Руварца, потом лево на Сомборски булевар, затим десно у Улицу Фејеш Кларе и  даље настављају редовном трасом кретања.
Смер Адице - Подбара:
Из Улице Фејеш Кларе аутобуси скрећу лево на Сомборски булевар, затим десно у Улицу Илариона Руварца, одакле десним скретањем улазе на Футошки пут до Вршачке улице и даље настављају редовном трасом кретања.
НА ИЗМЕЊЕНОМ ДЕЛУ ТРАСЕ ЛИНИЈЕ БРОЈ 6 КОРИСТЕ СЕ ПОСТОЈЕЋА АУТОБУСКА СТАЈАЛИШТА ДРУГИХ ЛИНИЈА.
У наведеном периоду аутобуси на линијама број 2 и 9 користиће привремено стајалиште на Булевару Слободана Јовановића (испред раскрснице са Футошким путем). Аутобуси на линији број 7B и аутобуси на линијама број 52, 53, 54, 55 и 56 у смеру ка граду користиће привремено стајалиште на Футошком путу (испред раскрснице са Вршачком улицом).РАДОВИ У УЛИЦИ ВОЈВОЂАНСКИХ БРИГАДА – ИЗМЕНА ТРАСА ЛИНИЈА 12, 60, 61, 62, 64 И 69
24.09.2014

У периоду од 25. септембра до 24. октобра 2014. године доћи ће до измене траса на линијама број 12, 60, 61, 62, 64 и 69. Због радова у Улици Војвођанских бригада аутобуси ће саобраћати на следећи начин:
ЛИНИЈА БРОЈ 12
Смер Центар – Ново насеље:
Из Улице Жарка Зрењанина аутобуси саобраћају Стражиловском улицом, скрећу десно на Булевар цара Лазара, одакле улазе на Булевар ослобођења и  даље настављају редовном трасом кретања до Сомборског булевара, затим скрећу десно на Футошки пут до Сателитске пијаце, где издржавају време до следећег поласка.
Смер Ново Насеље - Центар:
Са Сателитске пијаце аутобуси саобраћају по реду вожње постојећом (редовном) трасом.
ЛИНИЈЕ БРОЈ 60, 61 и 62
Смер према МАС:  
Са Булевара Михајла Пупина аутобуси скрећу лево у Јеврејску улицу, затим десно на Булевар ослобођења и даље настављају редовном трасом кретања.
Смер са МАС:  
Аутобуси саобраћају постојећом (редовном) трасом кретања.
ЛИНИЈЕ БРОЈ 64 и 69
Смер према Железничкој станици:  
Са Булевара Михајла Пупина аутобуси скрећу лево у Јеврејску улицу, затим десно на Булевар ослобођења и даље настављају редовном трасом кретања.
Смер са Железничке станице:  
Аутобуси саобраћају постојећом (редовном) трасом кретања.
НА ИЗМЕЊЕНОМ ДЕЛУ ТРАСЕ АУТОБУСИ НА ЛИНИЈАМА БРОЈ 12,  60,  61, 62, 64 и 69 КОРИСТЕ ПОСТОЈЕЋА АУТОБУСКА СТАЈАЛИШТА ДРУГИХ ЛИНИЈА.ИЗМЕНЕ НА ЛИНИЈИ 3
23.09.2014

ЈГСП „Нови Сад“ обавештава кориснике услуга превоза да ће од среде, 24. септембра 2014. године, доћи до привремене измене трaсe линијe број 3.  Због радова на Житном тргу, аутобуси ће саобраћати на следећи начин:
Смер Детелинара-Петроварадин
Постојећа траса Булевар краља Петра I – (десно) Кисачка улица – (десно) Улица Јована Суботића - Улице Војводе Бојовића - редовна траса кретања.
Смер Петроварадин-Детелинара
Улица Јована Суботића – (лево) Кисачка улица – (лево) Булевар краља Петра I - Улица браће Јовандић - редовна траса кретања.

АУТОБУСИ НА ИЗМЕЊЕНОМ ДЕЛУ ТРАСЕ ЛИНИЈЕ БРОЈ 3 КОРИСТЕ ПОСТОЈЕЋА СТАЈАЛИШТА ДРУГИХ ЛИНИЈА.ОД 1. СЕПТЕМБРА РЕД ВОЖЊЕ „ЗИМА 2014“
29.08.2014

ЈГСП Нови Сад обавештава кориснике услуга да ред вожње „Зима 2014“ ступа на снагу 1. септембра 2014. године. Како би успешно биле задовољене потребе и захтеви корисника услуга превоза, осим временских корекција полазака, у односу на прошлогодишњи, зимски ред вожње уведен је већи број полазака на градским линијама 3, 4, 5 и 8. Наиме, контролна бројања путника показала су већа оптерећења на поменутим линијама у одређеном добу дана, на основу чега је дошло и до увећања полазака.

У приградском саобраћају новина је увођење суботом два поласка на релацији Нови Сад – Футог стари - Ново гробље Футог.

Током реда вожње „Зима 2014“  биће настављен превоз путника на линији 17 од Железничке станице до тржног центра БИГ.ИНФОРМАЦИЈА ЗА СТУДЕНТЕ
13.08.2014

У септембру и октобру 2014. године студентима је одобрена куповина месечних маркица на основу прошлогодишње показне карте (за сезону 2013/2014), уз обавезно приказивање индекса благајнику продаје маркица у киоску.
Ово одобрење не односи се на студенте који су ове године уписали факултет или вишу школу, пошто они морају имати оверен формулар захтева за издавање нове показне карте и испоштовати редовну процедуру око израде.
Студентима прве године, којима се индекси налазе на факултетима, одобрава се израда показне карте без увида у индекс, а на основу овереног захтева за издавање претплатне карте од стране школе или факултета.
Почев од 1. новембра 2014. године за куповину маркица сви студенти морају да имају нове показне карте за сезону 2014/2015.УВЕДЕНА РЕДОВНА ЛИНИЈА 17 ДО БИГ ЦЕНТРА
01.07.2014

Од 1. јула ЈГСП „Нови Сад“ уводи сталну линију 17 на релацији Железничка станица – „БИГ центар“ – Железничка станица.  Аутобуси ће до БИГ центра саобраћати сваког радног дана и викендом следећом трасом:
•    Железничка станица - Булевар Јаше Томића - Кисачка улица - Сентандрејски пут - БИГ центар.
У супротном супротном смеру аутобуси ће саобраћати истом трасом.НОВО СТАЈАЛИШТЕ НА САЈЛОВУ
30.08.2013

Од 1. септембра 2013. године аутобуси на линији број 14 на Сајлову користе ново стајалиште. У смеру према центру стајалиште се налази у Улици Горње Сајлово 59 (забавиште).ИЗМЕНЕ ЗОНА МЕЂУМЕСНОГ ПРЕВОЗА
14.06.2013

ЈГСП Нови Сад обавештава кориснике услуга да ће од 1. јула 2013. године бити измењене зоне међумесног превоза за насељена места општина Темерин, Беочин и Сремски Карловци. Изменама је свако место добило своју посебну ознаку зоне,  неке зоне су подељене на „А“ и „Б“, док су неке зоне укинуте.
Молимо путнике да приликом куповине месечних маркица обрате пажњу на ову измену. Детаљан преглед зона можете да видите у табели:


ЗОНА    НАСЕЉЕ   
IIA        СР. КАРЛОВЦИ   
IIIA       БАЧКИ ЈАРАК   
IIIB       НОВИ РАКОВАЦ   
IVA       СТАРИ РАКОВАЦ   
VA        БЕОЧИН   
VB        ТЕМЕРИН   
VI-A      БРАЗИЛИЈА   
VI-B      ЧЕРЕВИЋ   
VI-V      ГОСПОЂИНЦИ   
VIIA      КОРУШКА    
VIIB      БАНОШТОР   
VIIIA     СВИЛОШ   
VIIIB     СУСЕК   
IXA        ГРАБОВО   
IXB        ЛУГ