АУТОБУСИ 1, 11А, 21, 22, 23, 24, 30 НА ПРИВРЕМЕНИМ ТРАСАМА
31.07.2014

ЈГСП Нови Сад обавештава кориснике услуга да се привремено мењају трасе аутобуских линија 1, 11А, 21, 22, 23, 24, 30. Због радова у зони раскрснице Кисачке улице и Булевара Јаше Томића (друга фаза-средина коловоза) од 4. до 31. августа 2014. године аутобуси ће саобраћати на следећи начин:

ЛИНИЈА 1 (смер Клиса-центар)
КИСАЧКА УЛИЦА  - (десно) БУЛЕВАР ЈАШЕ ТОМИЋА – (лево) БУЛЕВАР ОСЛОБОЂЕЊА – (лево) БУЛЕВАР КРАЉА ПЕТРА I – (десно) КИСАЧКА УЛИЦА – РЕДОВНА ТРАСА КРЕТАЊА.
 На измењеном делу трасе користи се аутобуско стајалиште на Булевару ослобођења (стајалиште линија бр.7, 10, 14).
У супротном смеру аутобуси користе редовну трасу кретања.

ЛИНИЈА 11a
УЛИЦА ЈОВАНА ЦВИЈИЋА – (лево) КИСАЧКА УЛИЦА – (десно) БУЛЕВАР КРАЉА ПЕТРА I – (десно) БУЛЕВАР ОСЛОБОЂЕЊА ДО ЖЕЛЕЗНИЧКЕ СТАНИЦЕ.
На измењеном делу трасе користи се аутобуско стајалиште које се налази непосредно после раскрснице Кисачке улице и Улице Булевара краља Петра I (стајалиште линије бр.8).

ЛИНИЈЕ 21,22,23,24,30 (долазак из насељеног места у Нови Сад)
КИСАЧКА УЛИЦА – (лево) БУЛЕВАР КРАЉА ПЕТРА I – (десно) БУЛЕВАР ОСЛОБОЂЕЊА ДО ЖЕЛЕЗНИЧКЕ СТАНИЦЕ.
За време трајања измене користи се аутобуско стајалиште непосредно после раскрснице Кисачке улице и Булевара краља Петра I (стајалиште линије бр. 8).
Аутобуси на линијама 21,22,23,24,30 у смеру из Новог Сада ка насељеним местима саобраћају редовном трасом кретања.ПРОДАЈА АВГУСТОВСКИХ МАРКИЦА ЗА ПРЕВОЗ
28.07.2014

ЈГСП Нови Сад обавештава кориснике услуга да је у току продаја августовских маркица за превоз. Од 8 до 20 часова сваког радног дана маркице ће моћи да се купују на редовним продајним местима предузећа код Железничке станице, код Футошке пијаце и у Шафариковој улици. У току месеца радиће и продајна места на Новом насељу и Лиману. Од 1. до 7. августа маркице ће моћи да се купе од 10 до 17 часова на киоску код Лутрије Војводине.    
Субота, 2. августа, бића радна за сва редовна и додатна продајна места.
Јулске маркице важе до 5. августа 2014. године.ИЗМЕНЕ НА ЛИНИЈАМА 3А, 4, 5, 5Н, 10, 14, 15, 18, 22, 23, 24, 52, 53, 54, 55, 56
25.07.2014

ЈГСП “Нови Сад” обавештава кориснике услуга да ће од 28. јула до 12. августа 2014. године доћи до измене саобраћаја на раскрсници Булевара ослобођења, Јеврејске и Футошке улице, због чега ће бити измењене трасе кретања линија градског и приградског саобраћаја.
Линије број 3А, 4, 5, 5Н, 10, 14, 15 и 18 привремено мењају трасу кретања у оба смера и то:

ЛИНИЈА БРОЈ 3А и 4
У смеру према Петроварадину и Лиману 4 аутобуси саобраћају Булеваром ослобођења, потом улазе лево у Булевар краља Петра I, десно у Кисачку улицу, десно у Улицу Јована Суботића, потом Успенском улицом до Булевара Михајла Пупина одакле се укључују на редовну трасу кретања. У повратку користи се иста измењена траса од Булевара Михајла Пупина. На измењеном делу трасе користе се сва постојећа стајалишта других линија.

ЛИНИЈЕ БРОЈ 5 И 5Н
У смеру према Темеринском путу аутобуси саобраћају Булеваром ослобођења, скрећу лево у Улицу Максима Горког, потом лево у Стражиловску улицу, па лево у Булевар Михајла Пупина и од раскрснице са Успенском улицом укључују се на редовну трасу кретања. У повратку према Железничкој станици од Успенске улице саобраћају истом измењеном трасом. На измењеном делу трасе НЕ користе се сва постојећа стајалишта других линија.

ЛИНИЈЕ БРОЈ 10, 14 и 15
Мења се почетно стајалиште у центру, тако да аутобуси полазе са долазног перона линије број 2, даље саобраћују редовном трасом линије број 8 до раскрнице Булевара краља Петра I и Булевара ослобођења, скрећу лево у Булевар ослобођења и укључују се на редовну трасу кретања. У смеру према центру аутобуси саобраћају редовном трасом до раскрнице Булевара ослобођења и Булевара краља Петра I, скрећу десно у Булевар краља Петра I и редовном трасом линије број 8 саобраћају до центра. На измењеном делу трасе кретања користе се сва постојећа стајалишта. Линија број 14 окретаће се  испод моста „Дуга“ (код ДТД-а).


ЛИНИЈА БРОЈ 18
У смеру према центру аутобуси продужавају Хајдук Вељковом улицом до Футошке, скреће лево у Футошку улицу и истом саобраћају до Футошке пијаце одакле се укључују на редовну трасу кретања.У повратку се користи иста, измењена траса кретања и користе се сва постојећа стајалишта других линија.


ЗБОГ РАДОВА ПРИВРЕМЕНО СЕ МЕЊАЈУ И ТРАСЕ СЛЕДЕЋИХ ЛИНИЈА:

ЛИНИЈЕ БРОЈ 52, 53, 54, 55 И 56
При доласку у Нови Сад аутобуси из Футошке улице скрећу лево у Хајдук Вељкову улицу, користе стајалиште линије 11б код дечије болнице, скрећу десно у Улицу Новосадског сајма и од раскрснице са Булеваром ослобођења се укључују на редовну трасу кретања према Железничкој станици. У одласку из Новог Сада користи се редовна траса кретања.

ПОЛАСЦИ НА ЛИНИЈАМА 22,23 и 24  који су у реду вожње означени да саобраћају до центра Новог Сада (осим полазака у 02:45 из Ковиља и 03:55 из Будисаве), при доласку у Нови Сад саобраћају редовном трасом кроз Кисачку улицу до Железничке станице.

ПОЛАСЦИ НА ЛИНИЈИ 61 који су у реду вожње означени да саобраћају кроз центар Новог Сада, од стајалишта код „Базара“ користе трасу линије број 3 до Булевара ослобођења, одакле се укључују на редовну трасу кретања до МАС-а.УВЕДЕНА РЕДОВНА ЛИНИЈА 17 ДО БИГ ЦЕНТРА
01.07.2014

Од 1. јула ЈГСП „Нови Сад“ уводи сталну линију 17 на релацији Железничка станица – „БИГ центар“ – Железничка станица.  Аутобуси ће до БИГ центра саобраћати сваког радног дана и викендом од 14 часова на сваких пола сата следећом трасом:
•    Железничка станица - Булевар Јаше Томића - Кисачка улица - Сентандрејски пут - БИГ центар.
У супротном правцу аутобуси ће кретати на сваких пола сата од 14.15 часова.
Последњи полазак са Железничке станице је у 21 час, а из БИГ центра у 22.15 часова.ОД 1. ЈУЛА ЛЕТЊИ РЕД ВОЖЊЕ
24.06.2014

ЈГСП Нови Сад обавештава кориснике услуга да ће од 1. јула до 31. августа 2014. године на градским и приградским линијама на снази бити ред вожње „Лето 2014“. Услуга јавног превоза за време летњих месеци биће на прошлогодишњем нивоу, а у саобраћају ће радним данима бити исти број возила као и у реду вожње „Лето 2013“.
У односу на пролећни ред вожње, због очекиваног смањења броја путника у летњим месецима, смањује се број полазака и мења структура возила, а времена полазака усклађена су са потребама корисника услуга превоза.
Основ за израду новог реда вожње су резултати добијени генералним бројањем путника, контролним бројањем путника на карактеристичним стајалиштима, као и очекивано смањење броја путника на појединим линијама у одређено доба дана.ПРИВРЕМЕНО СЕ УКИДАЈУ ЂАЧКИ ПОЛАСЦИ
20.06.2014

ЈГСП Нови Сад обавештава кориснике услуга превоза да се од понедељка, 23. јуна 2014. године, привремено укидају поласци који су у реду вожње означени као „ђачки“. Ови поласци биће поново на снази након завршетка ученичког распуста.ПОЧЕЛА СА РАДОМ ТУРИСТИЧКА АГЕНЦИЈА
16.01.2014


Туристичка агенција ГСП Травел званично је почела с радом 17.  јануара 2014. године у просторијама на Булевару Јаше Томића 6 (Међумесна аутобуска станица). Агенцију је основао ЈГСП Нови Сад као део свог тржишног пословања, с намером да се остварени приходи улажу у побољшање квалитета основне делатности предузећа – јавног превоза путника.
Под слоганом „Традиција вредна поверења“ агенција ГСП Травел по прихватљивим ценама организоваће путовања у земљи и иностранству, ескурзије, бавиће се продајом авио карата и субагентуром.
Агенција ће бити отворена сваког радног дана од 8 до 20 часова, а суботом од 8 до 15 часова. Телефон ГСП Травела је 021/4771280, фејсбук страна ГСП-Травел.УВОДНА КОНФЕРЕНЦИЈА ПОВОДОМ ПРОЈЕКТА УНИТРАНСМОДЕЛ
06.12.2013

У Великој сали Скупштине града Новог Сада 6. децембра одржана је Уводна конференција поводом пројекта  „Заједнички информациони систем јавног превоза као обједињени модел“ (УниТрансМодел), којег у оквиру ИПА прекограничне сарадње Мађарска-Србија реализује ЈГСП Нови Сад у сарадњи са сегединским Универзитетом. Уз пројектне тимове из ЈГСП Нови Сад и мађарског града Сегедина, скупу су присуствовали представници Града Новог Сада, инспекције, полиције, новосадског Факултета техничких наука, Саобраћајног факултета у Београду, струковних удружења, те аутобуских превозника из Војводине и Мађарске, и представници из Железница Србије
Предмет пројекта је стварање информационог система јавног превоза у региону, којим ће бити решен проблем недостатка информација о средствима и могућностима коришћења јавног превоза с обе стране границе.
Систем подразумева израду интернет и веб портала, андроид апликације и апликације за ИОС, који ће бити доступни свим корисницима на српском и на мађарском језику.НОВО СТАЈАЛИШТЕ НА САЈЛОВУ
30.08.2013

Од 1. септембра 2013. године аутобуси на линији број 14 на Сајлову користе ново стајалиште. У смеру према центру стајалиште се налази у Улици Горње Сајлово 59 (забавиште).ИЗМЕНЕ ЗОНА МЕЂУМЕСНОГ ПРЕВОЗА
14.06.2013

ЈГСП Нови Сад обавештава кориснике услуга да ће од 1. јула 2013. године бити измењене зоне међумесног превоза за насељена места општина Темерин, Беочин и Сремски Карловци. Изменама је свако место добило своју посебну ознаку зоне,  неке зоне су подељене на „А“ и „Б“, док су неке зоне укинуте.
Молимо путнике да приликом куповине месечних маркица обрате пажњу на ову измену. Детаљан преглед зона можете да видите у табели:


ЗОНА    НАСЕЉЕ   
IIA        СР. КАРЛОВЦИ   
IIIA       БАЧКИ ЈАРАК   
IIIB       НОВИ РАКОВАЦ   
IVA       СТАРИ РАКОВАЦ   
VA        БЕОЧИН   
VB        ТЕМЕРИН   
VI-A      БРАЗИЛИЈА   
VI-B      ЧЕРЕВИЋ   
VI-V      ГОСПОЂИНЦИ   
VIIA      КОРУШКА    
VIIB      БАНОШТОР   
VIIIA     СВИЛОШ   
VIIIB     СУСЕК   
IXA        ГРАБОВО   
IXB        ЛУГ   БЕСПЛАТАН ИНТЕРНЕТ НА МАС-У
12.03.2013

Осим на перонима Међумесне аутобуске станице, путници од 12. марта могу бесплатно да сурфују интернетом и у чекаоници МАС-а. Одељење за информационе технологије ЈГСП Нови Сад активирао је вајрлес мрежу који уређај препознаје као гсп-мас. За кориштење ове мреже није потребна шифра.ИНФОРМАЦИЈЕ О ЈГСП И НА ДРУШТВЕНИМ МРЕЖАМА
28.02.2013

Уважавајући нове технологије и потребе путника, ЈГСП Нови Сад је информације из предузећа учинио доступним и путем нових медија. На мрежи фејсбук је отворена страна ЈГСП Нови Сад (www.facebook/JgspNoviSad) на којој корисници услуга могу да се информишу о свим новинама у раду предузећа, као и о свим битним обавештењима за путнике. Са истим циљeм отворен је твитер налог ЈГСП Нови Сад, док се о актуелном реду вожње путници могу информисати и путем андроид апликације Бус НС, која ажурира податке преко веб сервиса ЈГСП Нови Сад. Апликација је продукт пословно-техничке сарадње са студентима ПМФ-а предвођеним Миљаном Милинковићем, којима је рад градског превозника био инспиративан за пројекат водича кроз градски превоз за андроид мобилне телефоне.