Линија 9А – Измена почетног и завршног стајалишта од 01. 12.
29.11.2023

Аутобуси на линији 9А Ново насеље – Лиман – Петроварадин (Алибеговац) од 01.12.2023. године време поласка у смеру ка Новом насељу ишчекиваће на стајалишту „Пут Нови Сад-Рума-Алибеговац“ (улица Рачког 139а, код продавнице), уместо на досадашњој окретници код болнице на Мишелуку. Траса линије 9А остаће непромењена, с тим што ће почетно и завршно стајалиште на траси бити наведено стајалиште „Пут Нови Сад-Рума-Алибеговац“, док ће окретница код болнице на Мишелуку бити пролазно стајалиште. Мапу измене погледајте ОВДЕЛиније 11А, 11Б - Повратак на редовне трасе у Гундулићевој улици
29.11.2023

Аутобуси на линијама 11А и 11Б од 14:30 часова дана 29. 11. поново саобраћају редовним трасама. Привремена измена била је на снази због радова у Гундулићевој улици.Линија 31 – Привремена измена полазака од 27. 11.
24.11.2023

Због реконструкције саобраћајнице у Темерину и немогућности проласка аутобуса кроз Бачки Јарак, дошло је до измена у поласцима на линији 31. Како би се задовољиле превозне потребе на релацији Бачки Јарак-Нови Сад и Нови Сад-Бачки Јарак, аутобуси на одређеним поласцима који у редовном саобраћању иду до и из Темерина, у привременом режиму неће саобраћати на тој релацији, него искључиво до и из Бачког Јарка (од основне школе). Табелу полазака погледајте ОВДЕЛиније 32, 33 – Привремена измена трасе у Темерину од 27. 11.
24.11.2023

Због радова на рехабилитацији коловоза у Темерину, од 27. 11. 2023. године привремено се мења траса линија 32 (Нови Сад – Темерин) и 33 (Нови Сад – Госпођинци).
Аутобуси у смеру из Новог Сада до Римских шанчева саобраћаће редовном трасом, скретаће лево на Римским шанчевима код Института за ратарство и повртарство, затим ће настављати право до међународног пута где ће скретати десно и продужавати право до Сирига. На уласку у Сириг (код бензинске станице) аутобуси ће скретати десно на сиришки пут и саобраћати до Темерина, доласком у место скретаће лево у Новосадску улицу на редовну трасу кретања до окретнице у Темерину, односно настављати према Госпођинцима (линија 33). Мапу измена погледајте ОВДЕ
ЧИМ СЕ ЗА ТО СТЕКНУ УСЛОВИ, АУТОБУСИ ЋЕ КРОЗ ТЕМЕРИН САОБРАЋАТИ АЛТЕРНАТИВНОМ ТРАСОМ КРОЗ УЛИЦУ НАРОДНОГ ФРОНТА, ДОК ЋЕ ПОВРАТАК НА РЕДОВНУ ТРАСУ БИТИ ОМОГУЋЕН НАКОН ЗАВРШЕТКА РАДОВА. О СВИМ НОВИМ ИЗМЕНАМА НА ТРАСИ, ПУТНИЦИ ЋЕ БИТИ БЛАГОВРЕМЕНО ОБАВЕШТЕНИ.
Због немогућности проласка аутобуса кроз Бачки Јарак, на релацији Бачки Јарак-Нови Сад и Нови Сад-Бачки Јарак (од основне школе) саобраћаће аутобуси на одређеним поласцима који у редовном саобраћању иду до и из Темерина, док у привременом режиму неће саобраћати на тој релацији, него искључиво до и из Бачког Јарка. Табелу полазака погледајте ОВДЕ


 Линије 42, 43 – Привремена измена трасе (поласци кроз Танкосићево)
01.11.2023

У складу са решењем Градске управе за саобраћај и путеве, од 02. 11. привремено ће бити измењене трасе аутобуских линија 42 и 43 (поласци кроз Танкосићево). Због радова на изградњи водовода на раскрсници Улицe др Јанка Гомбара и пролаза који повезује улице др Јанка Гомбара, Јанка Јесенског и Генерала Штефаника у Кисачу, до завршетка радова аутобуски саобраћај на поласцима кроз Танкосићево одвијаће се на следећи начин (мапу имена погледајте ОВДЕ):
Смер из Новог Сада
На раскрсници Улица др Јанка Гомбара/Словачка аутобуси ће скретати десно у Словачку улицу, затим на раскрсници Словачка/Генерала Штефаника скретати лево у Улицу генерала Штефаника (Штефаникову) и кретати се до раскрснице Штефаникова/Бенешова где ће скретати лево у Бенешову, након тога на раскрсници Бенешова/Железничка скретати десно у Железничку улицу и настављати редовном трасом.
На измењеном делу трасе КОРИСТИЋЕ се привремено стајалиште испред Културног центра у Кисачу.
Смер из Кисача
На раскрсници Железничка/Бенешова аутобуси ће скретати лево у Бенешову улицу, затим ће на раскрсници Бенешова/Генерала Штефаника скретати десно у Улицу генерала Штефаника (Штефаникову) и кретати се до раскрснице Штефаникова/Словачка, скретати десно у Словачку улицу, након тога на раскрсници Словачка/др Јанка Гомбара скретати лево у Улицу др Јанка Гомбара и настављати редовном трасом.
На измењеном делу трасе КОРИСТИЋЕ се привремено стајалиште у Бенешовој улици, одмах након скретања аутобуса из Железничке улице (преко пута продавнице).Привремено измештање стајалишта Лединци/раскрсница за Нове Лединце
24.10.2023

У складу са решењем Градске управе за саобраћај и путеве, од 24. 10. до завршетка радова привремено се измешта аутобуско стајалиште Лединци/раскрсница за Нове Лединце. Због поправке коловозне конструкције у Фрушкогорској улици у Лединцима у наведеном периоду биће постављено привремено аутобуско стајалиште након раскрснице за Нове Лединце (мапу погледаје овде).Линија 1 – Стајалиште на старој окретници
20.09.2023

Од 21. септембра аутобуси на линији број 1 (Горње ливаде, Затвор, Елнос и Транспорткомерц) у поласку и у доласку користиће стајалиште „Сентандрејски пут – Змајевачки пут“ на старој окретници (линк).
На поменутим трасама у оба смера користиће се и сва остала редовна стајалишта.Линија 6а – Привремена измена од 20. 09.
19.09.2023

У складу са решењем Градске управе за саобраћај и путеве, од 20. 09. до 06. 11. 2023. године привремено се мења траса линије број 6а (Адице-Ветерник ОШ “Марија Трандафил“). Због радова на изградњи канализације отпадних вода у Ветерничкој улици, саобраћај наведеној линији одвијаће се на следећи начин (линк):
Смер Адице – ОШ “Марија Трандафил“
Од почетног стајалишта Ветерничка/Крагујевачка у Ветерничкој улици аутобуси ће скретати лево у Улицу Бранка Ћопића, продужавати Улицом Бранка Ћопића, скретати лево у Бањалучку улицу, десно у Смедеревску улицу, десно у Улицу Симе Шолаје, лево у Улицу Бранка Ћопића, десно у Улицу Ћирила и Методија, лево у Улицу Фејеш Кларе, лево на Булевар патријарха Павла, лево на Футошки пут, даље настављати Новосадским путем, скретати лево (пре Ауто центра ИНТЕРСРЕМ) у Улицу хероја са Кошара (бивша Нова 1), десно на кружном току улазити у Дунавску улицу, скретати лево у Паунову улицу до ОШ „Марија Трандафил“.
Аутобуска стајалишта на којима се зауставља аутобус:
• Почетно стајалиште Ветерничка/Крагујевачка
• Бањалучка/Бранка Ћопића
• Смедеревска/Бањалучка
• Симе Шолаје/Жикице Јовановића
• Ветерничка/Фештер ОШ „Марија Трандафил“
Смер ОШ “Марија Трандафил“ - Адице
Од ОШ „Марија Трандафил“ из Паунове улицу аутобуси ће скретати десно у Дунавску улицу, лево на кружном току улазити у Улицу хероја са Кошара (бивша Нова 1), скретати десно на Новосадски пут, продужавати Футошким путем, скретати десно на Булевар патријарха Павла, десно у Улицу Горана Ковачића, и нстављати Улицом Бранка Ћопића до Ветерничке улице.
Аутобуска стајалишта на којима се зауставља аутобус:
• Ветерничка/Фештер ОШ „Марија Трандафил“
• Бранка Ћопића/Симе Шолаје
• Ветерничка/КрагујевачкаОд 1. септембра нови ред вожње
31.08.2023

Аутобуси ЈГСП „Нови Сад“ од 1. септембра саобраћаће по новом реду вожње, који у односу на летњи ред вожње подразумева већи број полазака.
О временским корекцијама полазака корисници услуга могу да се информишу у рубрици РЕД ВОЖЊЕ, као и путем апликације НСМАРТ, те на продајним местима предузећа.
Од 1. септембра поново ће на снази бити поласци који су у реду вожње означени као „ђачки“.Привремено скраћење траса због радова у комплексу Института
21.08.2023

Због oбимних грaђeвинских рaдoвa нa изградњи канализације употребљених вода, атмосферске канализације и водоводне мреже у oквиру кoмплeксa институтa у Срeмскoj Кaмeници, од 22.08.2023.године аутобуси ЈГСП ''Нови Сад'' ће обављати окретање испред улазне рампе у институт по приказаној мапи. Искрцај и пријем путника врши се на привременом аутобуском стајалишту (постављен стајалишни стуб) у рејону паркинга за ТАХI возила.