Линије 68, 71, 72, 73, 74 - Повратак на редовну трасу у Сремској Каменици
30.11.2022

Завршени су радови у Сремској Каменици (Мишелук-петља), чиме су се 30. 11. од 14 часова стекли услови за повратак линија 68, 71, 72, 73, 74 на редовну трасу кретања.Линија 12 – Трајна измена дела трасе на Телепу
23.11.2022

У складу са решењем Градске управе за саобраћај и путеве, од 24. 11. 2022. године трајно ће бити измењена траса аутобуске линије број 12 у смеру Центар-Телеп:
Аутобуси ће на раскрсници улица Фејеш Кларе/Станоја Главаша скретати лево у Улицу Станоја Главаша, десно у Улицу Сентелеки Корнела до аутобуског стајалишта, где ће издржавати време до наредног поласка.
НА ИЗМЕЊЕНОМ ДЕЛУ ТРАСЕ КОРИСТИЋЕ СЕ НОВО АУТОБУСКО СТАЈАЛИШТЕ У УЛИЦИ СТАНОЈА ГЛАВАША.
У смеру Телеп-Центар аутобуси ће саобраћати редовном (садашњом) трасом.Линије 68, 71, 72, 73, 74 – Привремена измена трасе у Сремској Каменици
16.11.2022

У складу са решењем Градске управе за саобраћај и путеве Града Новог Сада, због радова (МИШЕЛУК-ПЕТЉА II фаза) привремено ће бити измењена траса приградских линија број 68, 71, 72, 73 и 74 од 17.11.2022. године (од 06:00 часова). Аутобуски саобраћај на наведеним линијама одвијаће се на следећи начин:
Из Новог Сада аутобуси ће се након изласка из тунела и десног скретања на раскрсници кретати право и укључиваће се лево у Улицу војводе Путника до центра Сремске Каменице, скретаће лево и Железничком улицом и Улицом Моше Пијаде долазити до кружног тока, где ће се окретати и враћати Улицом Моше Пијаде и Железничком улицом до центра Сремске Каменице, одакле ће настављати редовним трасама.
Поласци који су у реду вожње означени да саобраћају до ИНСТИТУТА, од кружног тока саобраћаће до Института (у оба смера).
Аутобуси ће ка Новом Саду саобраћати редовним трасама до центра Сремске Каменице, скретаће десно и Железничком улицом и Улицом Моше Пијаде долазити до кружног тока, одакле ће се истим улицама враћати до центра Сремске Каменице, скретати десно у Улицу војводе Путника и након преласка тунела ће се десним скретањем укључивати у тунел за Нови Сад.
На измењеном делу трасе користиће се постојећа аутобуска стајалишта.Линија 21 – Привремена измена трасе у Шангају
30.09.2022

Због радова на канализационој мрежи, линија број 21 Нови Сад-Шангај привремено мења трасу кретања од 17. октобра 2022.године:
Нови Сад - Шангај
Аутобуси ће саобраћати редовном трасом до кружне раскрснице на Каћком путу, одакле ће продужавати право, скретати десно режијском траком за Београд, где ће се искључивати на стари Каћки пут (пре наплатне рампе) и настављати Каћким путем поред „Пут инвеста“ и даље редовном трасом до окретнице.
Шангај – Нови Сад
Аутобуси ће редовном трасом саобраћати до раскрснице за Каћки пут, настављати Каћким путем, затим поред „Пут инвеста“ (стари пут за Каћ) и преко натпутњака, где ће скретати лево на аутопут (за возила-наплатне рампе) и режијском саобраћајницом продужавати за Нови Сад.


НА ИЗМЕЊЕНОМ ДЕЛУ ТРАСЕ КОРИСТИЋЕ СЕ ПАР ПРИВРЕМЕНИХ СТАЈАЛИШТА (ПУТ ШАЈКАШКОГ ОДРЕДА-КАЋКИ ПУТ), КАО И ПОСТОЈЕЋЕ СТАЈАЛИШТЕ ПОСЛЕ КРУЖНОГ ТОКА (ИЗ НОВОГ САДА).


Очекивано време завршетка радова је 1. април 2023. године.ОД 1. СЕПТЕМБРА НОВИ РЕД ВОЖЊЕ
29.08.2022

Аутобуси ЈГСП „Нови Сад“ од 1. септрембра саобраћаће по новом реду вожње, који у односу на летњи ред вожње подразумева већи број полазака, усклађених са потребама путника у наредном периоду.
Од 1. септембра поново ће на снази бити поласци који су у реду вожње означени као „ђачки“.Линије 10, 42 НК и 55 НК – Привремена измена трасе од 11.05.
10.05.2022

Решењем Градске управе за саобраћај и путеве, због радова се одређује забрана одвијања саобраћаја у делу Партизанске улице (у зони подвожњака, Тржни центар ''Меркур''), односно од раскрснице улица Партизанска/Руменачка/Корнелија Станковића. Од 11. 05. саобраћај се преусмерава преко Руменачке улице, Булевара Јаше Томића и Кисачке улице, тако да ће аутобуси на линијама број 10, 42 НК (до „Неопланте" и "Котекспродукта“) и 55 НК (до „Неопланте и Котекспродукта“) на измењеном делу трасе саобраћати на следећи начин:
ЛИНИЈА БРОЈ 10
Смер А (из центра)
Измењени део трасе од Булевара ослобођења - десно Булевар Јаше Томића - лево Кисачка улица - лево Партизанска улица - десно Индустријска улица - редовна траса
Смер Б (из ЗОНЕ)
Индустријска улица - лево Партизанска улица - десно Кисачка улица - десно Булевар Јаше Томића - лево Булевар ослобођења - редовна траса
ЛИНИЈЕ БРОЈ 42 НК, 55 НК
Смер А (из ЗОНЕ)
Индустријска улица - лево Партизанска улица - десно Кисачка улица - десно Булевар Јаше Томића (поред Аутобуске станице) - десно Руменачка улица - редовна траса од раскрснице улица Руменачка/Корнелија Станковића
Смер Б (из места)
Раскрсница улица Корнелија Станковића/Руменaчка - Руменачка улица - лево Булевар Јаше Томића - лево Кисачка улица - лево Партизанска улица - десно Индустријска улица - редовна траса
НА ИЗМЕЊЕНОМ ДЕЛУ ТРАСЕ КОРИСТИЋЕ СЕ РЕДОВНА СТАЈАЛИШТА ПОСТОЈЕЋИХ ЛИНИЈА.Линија 72 – Привремено скраћење трасе од 11.04.
11.04.2022

Од 11. 04. 2022. године до даљег на линији 72 Нови Сад-Парагово скраћује се траса на поласцима који саобраћају до раскрснице Венац. Аутобуси ће од наведеног датума саобраћати до и од окретнице Парагово.