Линије 11а, 11б – Привремена измена трасе 30. 09.
29.09.2023

У складу са решењем Градске управе за саобраћај и путеве, 30. 09. 2023. године од 05:00 до 23:00 часова одређује се привремена измена трасе аутобуских линија број 11а и 11б. Због привременог затварања Улице Јована Цвијића на потезу од Карађорђеве до Темеринске улице аутобуски саобраћај одвијаће се на следећи начин:
ЛИНИЈА БРОЈ 11а
Од раскрснице Гундулићеве и Темеринске улице аутобуси скрећу лево у Темеринску улицу, десно у Кисачку улицу, лево на Булевар Јаше Томића до Железничке станице.
ЛИНИЈА БРОЈ 11б
Од раскрснице Кисачке и Улице Јована Цвијића аутобуси саобраћају право Кисачком улицом до Темеринске, скрећу лево у Темеринску улицу, десно у Гундулићеву улицу и даље настављају редовном трасом кретања.
АУТОБУСИ НА ЛИНИЈАМА БРОЈ 11А И 11Б НА ИЗМЕЊЕНОМ ДЕЛУ ТРАСЕ КОРИСТЕ АУТОБУСКА СТАЈАЛИШТА ДРУГИХ ЛИНИЈА.Линија 35 – Скраћење трасе у Ченеју
27.09.2023

Од 28.09. до 01.10.2023. године скраћује се траса линије број 35 због радова у Улици Вука Караџића у Ченеју. У раскрсници Улица Вука Караџића и Партизанске улице (испред МЗ „Ченеј“) обавља се окретање аутобуса, након чега је предвиђен излазак и улазак путника.Линије 60, 61, 62, 63 – Преусмеравање трасе у Сремским Карловцима
25.09.2023

Због радова на магистралном путу у Сремским Карловцима, аутобуси на линијама 60, 61, 62 и 63 од 26. 09. 2023. године у оба смера саобраћају измењеном трасом кроз Петроварадинску улицу и Улицу патријарха Рајачића до центра Сремских Карловаца. Код чесме „Четири лава“ линије се раздвајају и аутобуси саобраћају према својим окретницима.
На измењеном делу трасе у Сремским Карловцима користиће се привремена стајалишта у Петроварадинској улици 31 (смер из Новог Сада) и Петроварадинској улици 9 (смер из Сремских Карловаца). Линија 1 – Стајалиште на старој окретници
20.09.2023

Од 21. септембра аутобуси на линији број 1 (Горње ливаде, Затвор, Елнос и Транспорткомерц) у поласку и у доласку користиће стајалиште „Сентандрејски пут – Змајевачки пут“ на старој окретници (линк).
На поменутим трасама у оба смера користиће се и сва остала редовна стајалишта.Линија 6а – Привремена измена од 20. 09.
19.09.2023

У складу са решењем Градске управе за саобраћај и путеве, од 20. 09. до 06. 11. 2023. године привремено се мења траса линије број 6а (Адице-Ветерник ОШ “Марија Трандафил“). Због радова на изградњи канализације отпадних вода у Ветерничкој улици, саобраћај наведеној линији одвијаће се на следећи начин (линк):
Смер Адице – ОШ “Марија Трандафил“
Од почетног стајалишта Ветерничка/Крагујевачка у Ветерничкој улици аутобуси ће скретати лево у Улицу Бранка Ћопића, продужавати Улицом Бранка Ћопића, скретати лево у Бањалучку улицу, десно у Смедеревску улицу, десно у Улицу Симе Шолаје, лево у Улицу Бранка Ћопића, десно у Улицу Ћирила и Методија, лево у Улицу Фејеш Кларе, лево на Булевар патријарха Павла, лево на Футошки пут, даље настављати Новосадским путем, скретати лево (пре Ауто центра ИНТЕРСРЕМ) у Улицу хероја са Кошара (бивша Нова 1), десно на кружном току улазити у Дунавску улицу, скретати лево у Паунову улицу до ОШ „Марија Трандафил“.
Аутобуска стајалишта на којима се зауставља аутобус:
• Почетно стајалиште Ветерничка/Крагујевачка
• Бањалучка/Бранка Ћопића
• Смедеревска/Бањалучка
• Симе Шолаје/Жикице Јовановића
• Ветерничка/Фештер ОШ „Марија Трандафил“
Смер ОШ “Марија Трандафил“ - Адице
Од ОШ „Марија Трандафил“ из Паунове улицу аутобуси ће скретати десно у Дунавску улицу, лево на кружном току улазити у Улицу хероја са Кошара (бивша Нова 1), скретати десно на Новосадски пут, продужавати Футошким путем, скретати десно на Булевар патријарха Павла, десно у Улицу Горана Ковачића, и нстављати Улицом Бранка Ћопића до Ветерничке улице.
Аутобуска стајалишта на којима се зауставља аутобус:
• Ветерничка/Фештер ОШ „Марија Трандафил“
• Бранка Ћопића/Симе Шолаје
• Ветерничка/КрагујевачкаЛиније 2, 7а, 8, 18а, 55ЈС, 55СЈ, Ново насеље - Котекс Вискофан и ТЕ-ТО-Привремена измена трасе од понедељка 18.09. (ФАЗА 3)
15.09.2023

У складу са решењем Градске управе за саобраћај и путеве (IV-34-5902/23) одређује се привремена измена трасе аутобуских линија број 2, 7а, 8, 18а, 55 ЈС, 55 СЈ, Ново Насеље - Котекс Вискофан и ТЕ-ТО – ФАЗА 3. Због реконструкције коловоза на Булевару кнеза Милоша у Новом Саду од 18.09.2023. до почетка 4. фазе радова аутобуси мењају трасу кретања на следећи начин (линк):
ЛИНИЈЕ 2, 7а, 18а
Саобраћа се редовном трасом уз укидање стајалишта које неће моћи да се користе.
АУТОБУСИ НА ЛИНИЈИ БРОЈ 2 (смер из Центра), 7а и 18а НА РЕДОВНОМ ДЕЛУ ТРАСЕ НЕ КОРИСТЕ АУТОБУСКА СТАЈАЛИШТА НА БУЛЕВАРУ КНЕЗА МИЛОША (стајалишта БУЛЕВАР КНЕЗА МИЛОША/ФУТОШКИ ПУТ и БУЛЕВАР КНЕЗА МИЛОША/ГАРАЖА ГСП-А.
ЛИНИЈА 8
Смер из Центра:
Од раскрснице Булевара Јована Дучића и Улице Бате Бркића наставља се право Булеваром Јована Дучића и користе се сва стајалишта на измењеном делу трасе.
Укидају се стајалишта Булевар кнеза Милоша/Милеве Марић и Булевар Бате Бркића/Геронтолошки центар
Смер са Новог насеља:
Саобраћање редовном трасом уз укидање стајалишта БУЛЕВАР КНЕЗА МИЛОША/ДУШАНА ДАНИЛОВИЋА.
ЛИНИЈE 55 ЈС, 55 СЈ
Смер из Новог Сада:
Од раскрснице Булевара Јована Дучића и Улице Бате Бркића аутобуси скрећу лево у Бате Бркића, десно Футошким путем и настављају редовном трасом.
Смер из Футога:
Од раскрснице Булевара кнеза Милоша и Футошког пута, аутобуси продужавају право Футошким путем, скрећу лево у Бате Бркића, десно на Булевар Јована Дучића и даље настављају редовном трасом.
АУТОБУСИ НА ЛИНИЈИ БРОЈ 55ЈС, 55СЈ НА ИЗМЕЊЕНОМ ДЕЛУ ТРАСЕ КОРИСТЕ АУТОБУСКА СТАЈАЛИШТА ДРУГИХ ЛИНИЈА.
Уговорени посебан линијски превоз ТЕ-ТО
Смер са Новог насеља:
Почетно стајалиште (ФУТОШКИ ПУТ/БУЛЕВАР ПАТРИЈАРХА ПАВЛА) код раскрснице Булевар кнеза Милоша и Футошког пута аутобуси продужавају право Футошким путем, скрећу лево у Улицу Бате Бркића, десно на Булевар Јована Дучића и даље настављају редовном трасом.
Смер из ТЕ-ТО:
Од раскрснице Булевара Јована Дучића и Улице Бате Бркића, аутобуси скрећу лево у Улицу Бате Бркића, десно на Футошки пут и завршавају код Сателитске пијаце (стајалиште ФУТОШКИ ПУТ/САТЕЛИТСКА ПИЈАЦА).
АУТОБУСИ НА ИЗМЕЊЕНОМ ДЕЛУ ТРАСЕ КОРИСТЕ АУТОБУСКА СТАЈАЛИШТА ДРУГИХ ЛИНИЈА.
Уговорени посебан линијски превоз Ново насеље - Котекс Вискофан
Смер за „Котекс Вискофан“: На раскрсници Булевара Јована Дучића и Улице Бате Бркића аутобуси скрећу лево у Бате Бркића, десно на Футошки пут, лево на Булевар патријарха Павла и затим настављају редовном трасом.
Смер из „Котекс Вискофана“: На раскрсници Булевар патријарха Павла и Футошког пута аутобуси скрећу десно на Футошки пут, лево у Улицу Бате Бркића, десно на Булевар Јована Дучића и даље настављају редовном трасом.
АУТОБУСИ НА ИЗМЕЊЕНОМ ДЕЛУ ТРАСЕ КОРИСТЕ АУТОБУСКА СТАЈАЛИШТА ДРУГИХ ЛИНИЈА.Линије 3, 9, 60, 61, 62, 63 – Привремена измена траса у Петроварадину од 11. 09.
08.09.2023

У складу са решењем Градске управе за саобраћај и путеве, од 11. 09. 2023. до 11. 11. 2023. године одређује се привремена измена траса аутобуских линија 3, 9, 60, 61, 62 и 63. Због радова на реконструкцији коловоза у Прерадовићевој улици у Петроварадину, аутобуски саобраћај одвијаће се на следећи начин (линк):
ЛИНИЈE 3, 9
Смер из Новог Сада
Од раскрснице улица Прерадовићеве и Рачког аутобуси скрећу десно у Улицу Рачког до раскрснице са Улицом Вука Исаковића, затим лево у Улицу Вука Исаковића, десно у Прерадовићеву улицу до окретнице линија 3 и 9.
Смер из Петроварадина
Од окретнице аутобуси саобраћају право у Крајишку улицу до раскрснице са Улицом Томе Маретића, скрећу десно настављајући Крајишком улицом до раскрснице са Буковачким путем, затим скрећу десно на Буковачки пут, десно у Улицу Рачког и саобраћају до раскрснице улица Прерадовићеве и Рачког, скрећу лево у Прерадовићеву улицу и настављају својом редовном трасом.
НА ИЗМЕЊЕНОМ ДЕЛУ ТРАСЕ КОРИСТЕ СЕ СВА СТАЈАЛИШТА ДРУГИХ ЛИНИЈА.
Линија 9а у оба смера саобраћа редовном трасом!
ЛИНИЈE 60, 61, 62, 63
Смер из Новог Сада
Од раскрснице улица Прерадовићеве и Рачког аутобуси скрећу десно у Улицу Рачког до раскрснице са Улицом Вука Исаковића, затим лево у Улицу Вука Исаковића, десно у Прерадовићеву улицу и настављају својом редовном трасом.
НА ИЗМЕЊЕНОМ ДЕЛУ ТРАСЕ КОРИСТЕ СЕ СВА СТАЈАЛИШТА ДРУГИХ ЛИНИЈА.
Смер према Новом Саду
У Прерадовићевој улици код окретнице линија 3 и 9 аутобуси скрећу лево и пролазе кроз окретницу и Крајишком улицом саобраћају до раскрснице са Улицом Томе Маретића, скрећу десно настављајући Крајишком улице до раскрснице са Буковачим путем, затим скрећу десно на Буковачки пут, десно у Улицу Рачког и саобраћају до раскрснице улица Прерадовићеве и Рачког, скрећу лево у Прерадовићеву улицу и настављају својим редовним трасама.
НА ИЗМЕЊЕНОМ ДЕЛУ ТРАСЕ КОРИСТЕ СЕ СВА СТАЈАЛИШТА ДРУГИХ ЛИНИЈА.Привремено укидање стајалишта „Сентандрејски пут – Змајевачки пут“ од 11.09.
08.09.2023

У складу са решењем Градске управе за саобраћај и путеве (IV-34-6416/23-1 од 08.09.2023), због радова у улици Змајевачки пут, одређује се привремено укидање стајалишта на окретници „Сентандрејски пут-Змајевачки пут“
Стајалиште се укида од 11. до 16.09.2023.године за линију 1, Елнос и Транспорткомерц.Линије 2, 7а, 7б, 8, 9, 18а, 18б, 55СЈ, Ново Насеље - Котекс Вискофан и ТЕ-ТО-Привремена измена трасе од понедељка 04.09. – ФАЗА 2
03.09.2023

У складу са решењем Градске управе за саобраћај и путеве одређује се привремена измена трасе аутобуских линија број 2, 7а, 7б, 8, 9, 18а, 18б, 55 СЈ, Ново Насеље - Котекс Вискофан и ТЕ-ТО, због реконструкције коловоза у Булевару кнеза Милоша у Новом Саду - ФАЗА 2. Измењен режим саобраћања важи од 04.09.2023 до почетка 3. фазе. На наведеним линијама аутобуси мењају трасу кретања на следећи начин:


ЛИНИЈА БРОЈ 2, 7а и 18а
Смер из Центра: Од раскрснице Бул. кнеза Милоша и Бул. Јована Дучића десно Бул. Јована Дучића до стајалишта БУЛЕВАР ЈОВАНА ДУЧИЋА – ИГРАЛИШТЕ где чека време за наредни полазак.
Смер са Новог Насеља: Од почетног стајалишта БУЛЕВАР ЈОВАНА ДУЧИЋА – ИГРАЛИШТЕ право Булеваром Јована Дучића редовном трасом.
АУТОБУСИ НА ЛИНИЈИ БРОЈ 2, 7a и 18а, НА ИЗМЕЊЕНОМ ДЕЛУ ТРАСЕ КОРИСТЕ АУТОБУСКА СТАЈАЛИШТА ДРУГИХ ЛИНИЈА.
ЛИНИЈА БРОЈ 7б и 18б
Саобраћа кроз Булевар кнеза Милоша, без уласка у окретницу, са укидањем стајалишта на Бул. кнеза Милоша које неће моћи да користе. Време за наредни полазак се чека на стајалишту БУЛ. ПАТРИЈАХА ПАВЛА – ФУТОШКИ ПУТ.
АУТОБУСИ НА ЛИНИЈИ БРОЈ 7б И 18б, НА РЕДОВНОМ ДЕЛУ ТРАСЕ НЕ КОРИСТЕ АУТОБУСКА СТАЈАЛИШТА НА БУЛЕВАРУ КНЕЗА МИЛОША ( стајалишта БУЛЕВАР КНЕЗА МИЛОША - БУЛЕВАР ЈОВАНА ДУЧИЋА и БУЛЕВАР КНЕЗА МИЛОША - ГАРАЖА ГСП-А).
ЛИНИЈА БРОЈ 8
Смер са Новог Насеља: Од почетног стајалишта БУЛЕВАР КНЕЗА МИЛОША – БУЛЕВАР ЈОВАНА ДУЧИЋА, где чека време наредног поласка, право Булеваром кнеза Милоша редовном трасом.
Смер из Центра: Од раскрснице Бул. Јована Дучића и Ул. Бате Бркића право Булеваром Јована Дучића и десно до почетног стајалишта БУЛЕВАР КНЕЗА МИЛОША – БУЛЕВАР ЈОВАНА ДУЧИЋА, где чека време наредног поласка .
АУТОБУСИ НА ЛИНИЈИ БРОЈ 8, НА ИЗМЕЊЕНОМ ДЕЛУ ТРАСЕ КОРИСТЕ АУТОБУСКА СТАЈАЛИШТА ДРУГИХ ЛИНИЈА.
ЛИНИЈА БРОЈ 9
Смер из Центра: Од раскрснице Бул. Јована Дучића и Улица Бате Бркића, лево у Бате Бркића, десно Футошким путем, десно Бул.кнеза Милоша десно Бул. Јована Дучића до стајалишта БУЛЕВАР ЈОВАНА ДУЧИЋА – ИГРАЛИШТЕ где чека време за наредни полазак.
Смер са Новог Насеља: Од почетног стајалишта БУЛЕВАР ЈОВАНА ДУЧИЋА – ИГРАЛИШТЕ право Булеваром Јована Дучића редовном трасом.
АУТОБУСИ НА ЛИНИЈИ БРОЈ 9, НА ИЗМЕЊЕНОМ ДЕЛУ ТРАСЕ КОРИСТЕ АУТОБУСКА СТАЈАЛИШТА ДРУГИХ ЛИНИЈА.
ЛИНИЈА 55 ЈС
Смер из Новог Сада: Од раскрснице Бул. Јована Дучића – Бате Бркића лево у Бате Бркића , десно Футошким путем и затим редовном трасом .
Смер из Футога: Од раскрснице Булевар кнеза Милоша – Футошки пут – право Футошким путем, лево у Ул.Бате Бркића, десно Бул. Јована Дучића и даље редовном трасом.
АУТОБУСИ НА ЛИНИЈИ БРОЈ 55ЈС, НА ИЗМЕЊЕНОМ ДЕЛУ ТРАСЕ КОРИСТЕ АУТОБУСКА СТАЈАЛИШТА ДРУГИХ ЛИНИЈА.
Уговорени посебан линијски превоз ТЕ-ТО
Смер из Новог Насеља: Почетно стајалиште (ФУТОШКИ ПУТ - БУЛЕВАР ПАТРИЈАРХА ПАВЛА) код раскрснице Бул. кнеза Милоша – Футошки пут – право Футошким путем, лево у Бате Бркића, десно Бул. Јована Дучића и даље редовном трасом.
Смер из ТЕ-ТО: Од раскрснице Бул. Јована Дучића – Бате Бркића, лево у Бате Бркића , десно Футошким путем и завршава код Сателитске пијаце (стајалиште ФУТОШКИ ПУТ – САТЕЛИТСКА ПИЈАЦА) .
АУТОБУСИ НА ИЗМЕЊЕНОМ ДЕЛУ ТРАСЕ КОРИСТЕ АУТОБУСКА СТАЈАЛИШТА ДРУГИХ ЛИНИЈА.
Уговорени посебан линијски превоз Ново Насеље - Котекс Вискофан
Смер за „Котекс Вискофан“: Од раскрснице Бул. Јована Дучића – Бате Бркића лево у Улицу Бате Бркића , десно Футошким путем, лево Бул. Патријаха Павла и затим редовном трасом.
Смер из „Котекс Вискофан“: Од раскрснице Бул. Патријаха Павла – Футошки пут – десно Футошким путем, лево Улицом Бате Бркића, десно Бул. Јована Дучића и даље редовном трасом.
АУТОБУСИ НА ИЗМЕЊЕНОМ ДЕЛУ ТРАСЕ КОРИСТЕ АУТОБУСКА СТАЈАЛИШТА ДРУГИХ ЛИНИЈА.Од 1. септембра нови ред вожње
31.08.2023

Аутобуси ЈГСП „Нови Сад“ од 1. септембра саобраћаће по новом реду вожње, који у односу на летњи ред вожње подразумева већи број полазака.
О временским корекцијама полазака корисници услуга могу да се информишу у рубрици РЕД ВОЖЊЕ, као и путем апликације НСМАРТ, те на продајним местима предузећа.
Од 1. септембра поново ће на снази бити поласци који су у реду вожње означени као „ђачки“.Линија 1 – Продужење трасе до Горњих ливада
31.08.2023

Од 01.09.2023. године на линији број 1 (Клиса - Центар – Лиман I) продужава се траса до Горњих ливада на Клиси  на следећи начин (линк):
Смер КЛИСА – ЛИМАН I
Окретница (МИКОМ) – Професора Грчића – (од затвора десно) Пролетерска – Сентандрејски пут – Кисачка – Јована Суботића – Успенска – Булевар Михајла Пупина – Жарка Зрењанина – Стражиловска – Булевар цара Лазара – Фрушкогорска – Окретница Штранд.
У овом смеру у функцији ће бити пет нових стајалишта:
Окретница МИКОМ; Професора Грчића – Стевана Голдмана; Професора Грчића – Имре Милера; Професора Грчића – Професора Грчића (наспрам бр. 61); Пролетерска 157
Смер ЛИМАН I - КЛИСА
Окретница Штранд – Фрушкогорска – Булевар цара Лазара – Стражиловска – Жарка Зрењанина – Булевар Михајла Пупина – Успенска – Јована Суботића – Кисачка – Сентандрејски пут – Пролетерска (од затвора лево) – Професора Грчића – Окретница (МИКОМ).
У овом смеру у функцији ће бити пет нових стајалишта:
Професора Грчића – Пролетерска; Професора Грчића – Ђорђа Недељковића; Професора Грчића – Станислава Мајороша; Професора Грчића – Стевана Голдмана; Окретница МИКОМ
Окретницу СЕНТАНДРЕЈСКИ ПУТ - ЗМАЈЕВАЧКИ ПУТ користиће само поласци на линији 1Е и 1 Транскомерц, док се поласци на линији 1 Затвор и 1 Горње Ливаде неће заустављати на окретници СЕНТАНДРЕЈСКИ ПУТ – ЗМАЈЕВАЧКИ ПУТ, већ ће користити стајалишта Пролетерска – ИВЕКО из правца Лимана и новоотворено стајалиште Пролетерска број 157 (преко пута ИВЕКО). Привремено скраћење траса због радова у комплексу Института
21.08.2023

Због oбимних грaђeвинских рaдoвa нa изградњи канализације употребљених вода, атмосферске канализације и водоводне мреже у oквиру кoмплeксa институтa у Срeмскoj Кaмeници, од 22.08.2023.године аутобуси ЈГСП ''Нови Сад'' ће обављати окретање испред улазне рампе у институт по приказаној мапи. Искрцај и пријем путника врши се на привременом аутобуском стајалишту (постављен стајалишни стуб) у рејону паркинга за ТАХI возила.Линија 13 – Привремена измена трасе од 19. 07.
18.07.2023

У складу са решењем Градске управе за саобраћај и путеве, од 19. 07. до 19. 10. 2023. године привремено ће бити измењена траса аутобуске линије број 13. Због радова на санацији коловоза у зони раскрснице улица Др Симе Милошевића и Др Илије Ђуричића аутобуски саобраћај одвијаће се на следећи начин:
Смер Детелинара -Универзитет
Од турбо кружног тока са Булевара цара Лазара аутобуси ће скретати десно у Фрушкогорску улицу и даље настављати измењеном трасом кретања до окретнице на Штранду.
НА ИЗМЕЊЕНОМ ДЕЛУ ТРАСЕ КОРИСТИЋЕ СЕ СТАЈАЛИШТЕ ФРУШКОГОРСКА/НАРОДНОГ ФРОНТА.
Смер Универзитет - Детелинара
На измењеном делу трасе користиће се почетно стајалиште Штранд/окретница. Аутобуси ће Фрушкогорском улицом саобраћати до раскрснице са Улицом Народног фронта и даље настављати редовном трасом кретања.