Линије 4, 11а, 11б-Измена трасе од 15.04. у Улици Народног фронта
15.04.2024

У складу са решењем Градске управе за саобраћај и путеве, привремено се мењају трасе аутобуских линија број 4, 11а и 11б због извођења радова на реконструкцији канализационе мреже у Улици Народног Фронта, од Улице Драгише Брашанова до Фрушкогорске улице. Измењен режим саобраћања линија важи од 15. априла 2024. године до 30.априла 2024. године.
Аутобуси на линијама број 4, 11а и 11б мењају трасу кретања:
ЛИНИЈЕ БРОЈ 4 и 11б (смер од Центра)
Од раскрснице Булевара цара Лазара и Фрушкогорске улице аутобуси саобраћају право Булеваром цара Лазара до раскрснице са Булеваром ослобођења, скрећу лево на Булевар ослобођења, десно у Народног фронта и даље настављају редовном трасом.
На измењеном делу трасе аутобуси на линијама 4 и 11б не користе стајалишта других линија.
ЛИНИЈЕ БРОЈ 4 и 11а (смер са Лимана)
Од раскрснице Народног фронта и Булевара ослобођења аутобуси скрећу лево на Булевар ослобођења, десно на Булевар цара Лазара до раскрснице са Фрушкогорском улицом и даље настављају редовном трасом.
На измењеном делу трасе аутобуси на линијама 4 и 11а користе и стајалиште Булевар ослобођења-Народног фронта.


 Линија 43 - Додатна измена дела трасе на поласцима који саобраћају преко Танкосићева
29.03.2024

Од 03. 04. 2024. године поласци на линији број 43 (Нови Сад-Степановићево), који по реду вожње саобраћају преко Танкосићева, од окретнице у Кисачу саобраћаће новоизграђеним путем од Светосавске улице до државног пута II А. Аутобуси на наведеним поласцима саобраћаће и у повратку „преко Танкосићева“ за Нови Сад (радни дан, субота, недеља).
На измењеном делу трасе су регистрована три нова стајалишта.
Смер према Степановићеву:
- стајалиште Кисач/Новоизграђени пут/Светосавска (поред новог стајалишта користиће се сва редовна стајалишта на траси, укључујући и стајалиште на окретници у Кисачу).
Смер према Новом Саду:
-стајалиште Кисач/Новоизграђени пут/Светосавска
-стајалиште Кисач/Михала Карделиса/Милана Тепића
(поред два нова стајалишта користиће се сва редовна стајалишта на траси).Линије 42, 43 – Привремене измене траса на поласцима кроз Танкосићево
30.01.2024

У складу са решењем Градске управе за саобраћај и путеве, од 31. 01. 2024. године привремено ће бити измењене трасе аутобуских линија 42 и 43 (поласци кроз Танкосићево). Због радова на изградњи водоводне и канализационе мреже у Железничкој улици у Кисачу, аутобуски саобраћај одвијаће се на следећи начин:
Смер из Новог Сада
На раскрсници Др Јанка Гомбара/Бенешова аутобуси ће скретати лево и настављати Бенешововом улицом до раскрснице Бенешова/Ондреја Марчока, скретаће десно и саобраћати Улицом Ондреја Марчока до раскрснице Ондреја Марчока/Јана Колар, скретаће десно и саобраћати Улицом Јана Колара до раскрснице Јана Колара/Михала Карделиса, скретаће лево у Улицу Михала Карделиса и настављати редовном трасом.
На измењеном делу трасе КОРИСТИЋЕ се привремена аутобуска стајалишта у Бенешовој улици (код вртића) и у Улици Ондреја Марчока, пре раскрснице са Улицом Јана Колара (преко пута продавнице).
Смер из Кисача
На раскрсници Михала Карделиса/Јана Колара аутобуси ће скретати десно и настављати Улицом Јана Колара до раскрснице Јана Колара/Ондреја Марчока где ће скретати лево и саобраћати Улицом Ондреја Марчока до раскрснице Ондреја Марчока/Бенешова, скретаће лево и саобраћати Бенешовом улицом до раскрснице Бенешова/Др Јанка Гомбара, скретаће десно у Улицу др Јанка Гомбара и настављати редовном трасом.
На измењеном делу трасе КОРИСТИЋЕ се привремено стајалиште у Улици Ондреја Марчока, одмах након скретања аутобуса из Улице Јана Колара (код продавнице).
Мапу измена погледајте ОВДЕЛинија 1 – Три варијације трасе од 01. 12.
30.11.2023

Од 01.12.2023. године на линији број 1 уводе се три варијације трасе:
- Основна траса која ће саобраћати до окретнице на Булевару Европе, без словне ознаке у реду вожње 1
- Горње Ливаде траса која ће саобраћати до окретнице „Миком“ у Улици Професора Грчића, а у реду вожње носиће ознаку 1ГЛ (Горње Ливаде)
- Траса која ће саобраћати до Јегричке улице (преко ауто-пута), а у реду вожње носиће ознаку (Јегричка).
Распоред полазака остаће неизмењен, с тим да ће у варијацији Јегричка (1Ј) бити поласци који су припадали варијацијама до „Елноса“, „Транспорткомерца“ и „Млиносервиса“, „Елноса и Млиносервиса“.
Мапу линије погледајте ОВДЕЛинија 19 – Измена трасе од 01. 12.
30.11.2023

Аутобуси на линији 19 од 01. 12. 2023. године саобраћаће новом трасом Железничка станица – РТВ Војводине – Болница на Мишелуку.
У смеру ка Мишелуку линија 19 саобраћаће поред нове зграде РТВ-а, улазиће у круг установе, након чега ће продужавати до болнице на Мишелуку. У супротном смеру аутобуси ће пролазити истом трасом.
На новој траси користиће се два постојећа стајалишта у смеру према Мишелуку, стајалиште „Петља Мишелук/Тунел“ и стајалиште „Каменички пут/РТВ“. У смеру према Железничкој станици отвара се ново стајалиште „Окретница/РТВ Нови Сад“.
Путници се о реду вожње и додатним поласцима могу информисати у рубрици редови вожње ЈГСП Нови Сад (гспнс.рс)
Погледајте ОВДЕ кретање аутобуса на новој траси у кругу РТВ-а (оба смера).
Трасу у смеру од Железничке станице према Мишелуку погледајте ОВДЕ
Трасу у смеру од Мишелука према Железничкој станици погледајте ОВДЕЛинија 9А – Измена почетног и завршног стајалишта од 01. 12.
29.11.2023

Аутобуси на линији 9А Ново насеље – Лиман – Петроварадин (Алибеговац) од 01.12.2023. године време поласка у смеру ка Новом насељу ишчекиваће на стајалишту „Пут Нови Сад-Рума-Алибеговац“ (улица Рачког 139а, код продавнице), уместо на досадашњој окретници код болнице на Мишелуку. Траса линије 9А остаће непромењена, с тим што ће почетно и завршно стајалиште на траси бити наведено стајалиште „Пут Нови Сад-Рума-Алибеговац“, док ће окретница код болнице на Мишелуку бити пролазно стајалиште. Мапу измене погледајте ОВДЕ