Линије 7А, 7Б, 11А, 11Б  – Привремена измена трасе у Улици Иве Андрића
19.07.2024

У складу са решењем Градске управе за саобраћај и путеве, од 20.07. до 30. 07. 2024. године привремено ће бити измењене трасе аутобуских линија 7А, 7Б, 11А и 11Б. Због радова на коловозу у Улици Иве Андрића аутобуски саобраћај одвијаће се на следећи начин:


Линија 7А 


На раскрсници улица Народног фронта и Балзакове аутобуси ће скретати десно у Балзакову улицу, на раскрсници Балзакове улице и Булевара цара Лазара лево на Булевар цара Лазара, на раскрсници Булевара цара Лазара и Улице цара Душана настављаће право Булеваром цара Лазара и даље редовном трасом.


На измењеном делу трасе КОРИСТИЋЕ СЕ привремено стајалиште у Балзаковој улици и стајалиште линије 13 „Булевар Европе – Цара Душана“.


Линија 7Б


На раскрсници Булевара цара Лазара и Улице Иве Андрића аутобуси ће настављати право Булеваром цара Лазара, на раскрсници Булевара цара Лазара и Балзакове улице скретаће десно у Балзакову улицу, на раскрсници Балзакове и Народног фронта скретаће лево у Улицу Народног фронта и даље саобраћати редовном трасом.


На измењеном делу трасе КОРИСТИЋЕ СЕ стајалиште „Булевар цара Лазара – Иве Андрића“.


Линија 11А


На раскрсници Улице цара Душана и Булевара цара Лазара аутобуси ће скретати лево на Булевар цара Лазара, на раскрсници Булевара цара Лазара и Балзакове улице скретаће десно у Балзакову улицу, на раскрсници Балзакове и Народног фронта  скретаће лево у Улицу Народног фронта и даље саобраћати редовном трасом.


На измењеном делу трасе КОРИСТИЋЕ СЕ стајалиште „Булевар цара Лазара – Иве Андрића“.


Линија 11Б


На раскрсници улица Народног фронта и Балзакове, аутобуси ће скретати десно у Балзакову улицу, на раскрсници Балзакове улице и Булевара цара Лазара скретаће лево на Булевар цара Лазара, на раскрсници Булевара цара Лазара и Улице цара Душана  скретаће десно у Улицу цара Душана и даље саобраћати редовном трасом.


На измењеном делу трасе КОРИСТИЋЕ СЕ привремено стајалиште у Балзаковој улици.


Мапу измена погледајте ОВДЕЛиније 68, 69, 71, 72, 73, 74 – Привремена измена трасе у Сремској Каменици
17.07.2024

У складу са решењем Градске управе за саобраћај и путеве, од 18. до 19. јула 2024. године привремено ће бити измењене трасе линија 68, 69, 71, 72, 73 и 74. У наведеном периоду биће обустављен саобраћај због радова у Сремској Каменици на делу Железничке улице и Улице Моше Пијаде и уклањања пружног прелаза. 


Линије 68, 71, 72, 73, 74  


У смеру из Новог Сада, након преласка Моста слободе, изласка из тунела и доласка на прву раскрсницу, аутобуси ће саобраћати право и прикључивати се на Каменички пут, настављати Улицом војводе Путника до центра Сремске Каменице и даље се кретати редовном трасом. Иста траса ће се користити и у повратку.


Наведена траса користиће се и на поласцима који саобраћају кроз Институт или Чардак, а до Института и Чардака саобраћаће Институтским путем.


На измењеном делу трасе користиће се постојећа стајалишта.


Линија 69


У смеру из Новог Сада аутобуси ће са Каменичког пута скретати лево, затим на првој раскрсници десно, настављати Институтским путем и делом Улице Моше Пијаде, скретати лево у Улицу Мајора Тепића и даље настављати редовном трасом. Иста траса важи и у повратку за Нови Сад.


На измењеном делу трасе користиће се постојећа стајалишта.


Мапу измена погледајте ОВДЕЛиније 1, 8 – Привремена измена трасе у Фрушкогорској улици
12.07.2024

У складу са решењем Градске управе за саобраћај и путеве, од 15.07. до 15.08. 2024. године привремено ће бити измењене трасе аутобуских линија број 1 и 8. Због извођења радова на реконструкцији канализације у Фрушкогорској улици, аутобуски саобраћај одвијаће се на следећи начин:
Линије 1 и 8


Смер из Центра
Од раскрснице улица Фрушкогорске и Народног фронта аутобуси ће скретати лево у Јиричекову улицу до привременог (последњег) стајалишта у Јиричековој 9 (испред вртића „Мрвица“) где ће се чекати време до следећег поласка.
Смер са Лимана
Од привременог (првог) стајалишта у Јиричековој 9 (испред вртића „Мрвица“) аутобуси ће скретати лево у Улицу др Симе Милошевића, настављати право до Булевара цара Лазара и даље редовном трасом.


Мапу измена погледајте ОВДЕЛинија 5 – Привремена измена трасе од 25. 06.
24.06.2024

У складу са решењем Градске управе за саобраћај и путеве, од 25.06. до 09.08. 2024. године привремено ће бити измењена траса аутобуске линије број 5. Због радова у Авијатичарској улици, аутобуски саобраћај одвијаће се на следећи начин:


Смер са Темеринског пута


Од раскрснице Руменачког пута и Авијатичарске улице аутобуси ће саобраћати право до кружног тока и полукружног окретања. Чекање времена до следећег поласка биће на  стајалишту градске линије 14Б и приградских линија 41Б, 42Б, 43Б, 51А.


На измењеном делу трасе, као последње, користиће се редовно стајалиште „Руменачки пут/Авијатичарска“  градске линије 14А и приградских линија 41А, 42А, 43А, 51Б.


Смер са Авијатичарског насеља


Аутобуси ће по реду вожње саобраћати са стајалишта „Руменачки пут/Кружни ток“   и као прво  стајалиште са Авијатичарског насеља користити редовно стајалиште „Руменачки пут/Авијатичарска“, одакле ће настављати да саобраћају редовном трасом.


Мапу измена погледајте ОВДЕ.Нови ред вожње „ЛЕТО 2024“ од 24.06.
21.06.2024
ЈГСП „Нови Сад“ обавештава путнике да ће од 24. јуна 2024. године аутобуси саобраћати по организацији превоза за летњи период. Нови ред вожње подразумева временске корекције аутобуских полазака, усклађене са потребама корисника услуга превоза у наредним месецима. Основ за организацију превоза у летњем периоду је очекивано смањење броја путника због коришћења годишњих одмора и летњег распуста у школама и на факултетима. 


Линија 2 - Привремено укидање стајалишта
17.06.2024
Због радова на топловоду у улици Бате Бркића у Новом Саду, одређује се привремено укидање стајалишта „Бул. Бате Бркића – Сателитска  пијаца“ на линији број 2, Центар-Ново насеље.

Стајалиште ће бити укинуто у периоду од 17.06.2024. до завршетка радова.


Линије 3б, 6а, 14 - Укидање полазака за време трајања школског распуста
17.06.2024

ЈГСП „Нови Сад“ обавештава кориснике услуга да због завршетка школске године за ученике основних школа на територији града Новог Сада, аутобуси на линијама 3б, Петроварадин (ОШ Јован Дучић) - Пуцкарош и 6а, Адице – Ветерник (ОШ Марија Трандафил),  од понедељка 17.06.2024.године, па до почетка нове школске године, неће саобраћати.


Такође, у истом периоду се укидају и четири поласка на линији 14, Центар-Сајлово (смер са Сајлова), у 07:25, 07:30,13:20 и 13:25 часова.Линије 42, 43 – Привремене измене траса на поласцима кроз Танкосићево од 15. 06.
14.06.2024

У складу са решењем Градске управе за саобраћај и путеве, од 15. 06. 2024. године привремено ће бити измењене трасе аутобуских линија 42 и 43 (поласци кроз Танкосићево). Због радова на изградњи водоводне и канализационе мреже у Железничкој улици у Кисачу, аутобуски саобраћај одвијаће се на следећи начин:


Смер из Новог Сада


На раскрсници Др Јанка Гомбара/Бенешова аутобуси ће скретати лево и настављати Бенешововом улицом до раскрснице Бенешова/Ондреја Марчока, скретаће десно и саобраћати Улицом Ондреја Марчока до раскрснице Ондреја Марчока/Јана Колар, скретаће десно и саобраћати Улицом Јана Колара до раскрснице Јана Колара/Михала Карделиса, скретаће лево у Улицу Михала Карделиса и настављати редовном трасом.


На измењеном делу трасе КОРИСТИЋЕ се привремена аутобуска стајалишта у Бенешовој улици (код вртића) и у Улици Ондреја Марчока, пре раскрснице са Улицом Јана Колара (преко пута продавнице).


Смер из Кисача


На раскрсници Михала Карделиса/Јана Колара аутобуси ће скретати десно и настављати Улицом Јана Колара до раскрснице Јана Колара/Ондреја Марчока где ће скретати лево и саобраћати Улицом Ондреја Марчока до раскрснице Ондреја Марчока/Бенешова, скретаће лево и саобраћати Бенешовом улицом до раскрснице Бенешова/Др Јанка Гомбара, скретаће десно у Улицу др Јанка Гомбара и настављати редовном трасом.


На измењеном делу трасе КОРИСТИЋЕ се привремено стајалиште у Улици Ондреја Марчока, одмах након скретања аутобуса из Улице Јана Колара (код продавнице).


Мапу измена погледајте ОВДЕЛиније 4, 11а, 11б – Привремена измена трасе на Лиману
14.06.2024

У складу са решењем Градске управе за саобраћај и путеве, од 17.06. до 17.07.2024. године привремено се мењају трасе аутобуских линија број 4, 11а и 11б  због реконструкције канализационе мреже у Улици Народног Фронта, од Улице Драгише Брашована до Фрушкогорске улице:


Линије 4, 11б (смер из Центра)


Од раскрснице Булевара цара Лазара и Фрушкогорске улице аутобуси ће саобраћати право Булеваром цара Лазара до раскрснице са Булеваром ослобођења, скретати лево на Булевар ослобођења, десно у Народног фронта и даље настављати редовном трасом.


НА ИЗМЕЊЕНОМ ДЕЛУ ТРАСЕ НЕЋЕ СЕ КОРИСТИТИ СТАЈАЛИШТА ДРУГИХ ЛИНИЈА.


Линије 4 ,11а (смер са Лимана)


Од раскрснице Народног фронта и Булевара ослобођења аутобуси ће скретати лево на Булевар ослобођења, десно на Булевар цара Лазара до раскрснице са Фрушкогорском улицом и даље настављати редовном трасом.


НА ИЗМЕЊЕНОМ ДЕЛУ ТРАСЕ КОРИСТЕЋЕ СЕ И  СТАЈАЛИШТЕ БУЛЕВАР ОСЛОБОЂЕЊА-НАРОДНОГ ФРОНТА.


Мапу измена погледајте ОВДЕЛинија 43 - Додатна измена дела трасе на поласцима који саобраћају преко Танкосићева
29.03.2024

Од 03. 04. 2024. године поласци на линији број 43 (Нови Сад-Степановићево), који по реду вожње саобраћају преко Танкосићева, од окретнице у Кисачу саобраћаће новоизграђеним путем од Светосавске улице до државног пута II А. Аутобуси на наведеним поласцима саобраћаће и у повратку „преко Танкосићева“ за Нови Сад (радни дан, субота, недеља).
На измењеном делу трасе су регистрована три нова стајалишта.
Смер према Степановићеву:
- стајалиште Кисач/Новоизграђени пут/Светосавска (поред новог стајалишта користиће се сва редовна стајалишта на траси, укључујући и стајалиште на окретници у Кисачу).
Смер према Новом Саду:
-стајалиште Кисач/Новоизграђени пут/Светосавска
-стајалиште Кисач/Михала Карделиса/Милана Тепића
(поред два нова стајалишта користиће се сва редовна стајалишта на траси).