OD 01. JUNA LETNJI RED VOŽNJE
29.05.2020

JGSP „Novi Sad“ obaveštava putnike da od 01. juna 2020. godine autobusi saobraćaju po organizaciji prevoza za letnji period. Novi red vožnje podrazumeva vremenske korekcije autobuskih polazaka, usklađene sa potrebama korisnika usluga prevoza u narednim mesecima.
Osnov za organizaciju prevoza u letnjem periodu je očekivano smanjenje broja putnika zbog korišćenja godišnjih odmora i letnjeg raspusta u školama i na fakultetima.


 USPOSTAVLJEN REDOVAN REŽIM SAOBRAĆAJA
11.05.2020

JGSP „Novi Sad“ obaveštava korisnike usluga prevoza da se od ponedeljka 11. maja 2020. godine na linijama u gradskom, prigradskom i međumesnom saobraćaju uspostavlja redovan režim saobraćaja za sve građane uz preporuku da se poštuju propisane epidemiološke mere i pravila ponašanja.
Autobusi će saobraćati po redu vožnje za radni dan, a vikendom po redu vožnje za subotu, odnosno nedelju.
Đački polasci i linija 6A obustavljeni su do daljnjeg.
Putnici su dužni da poseduju važeću kartu za prevoz - pretplatnu markicu za mesec maj, pojedinačnu kartu koja će moći da se kupi u vozilu, ili dnevnu kartu.
Molimo građane da se ponašaju odgovorno prema sebi i ostalim putnicima, te da nose zaštitne maske i rukavice.LINIJE 6, 11A, 11B – PRIVREMENA IZMENA TRASE OD 04.05.
30.04.2020

U skladu sa rešenjem Gradske uprave za saobraćaj i puteve (broj:IV-34-8511/19-4) određuje se privremena izmena trase autobuskih linija broj 6, 11A i 11B zbog radova na rekonstrukciji Ulice Marka Miljanovau Novom Sadu. Izmenjen režim saobraćajnih linija na snazi je 4. maja do 31. avgusta 2020. godine. Autobusi menjaju trasu kretanja na sledeći način:
LINIJA BROJ 6 (OBA SMERA)
Od raskrsnice Ulice Marka Miljanova i Beogradskog keja autobusi saobraćaju Beogradskim kejom  do raskrsnice sa Ulicom Bajči Žilinskog , te se ispred objekta „Danubiusa“ okreću i izdržavaju vreme do narednog polaska.
LINIJE BROJ  11A i 11B (OBA SMERA)
Linija 11A:  Autobusi sa Beogradskog keja skreću levo na Trg neznanog junaka, desno na Bulevar Mihajla Pupina, nastavljaju Uspenskom ulicom, Ulicom Jovana Subotića, Temerinskom ulicom, skreću levo u Ulicu Jovana Cvijića odakle saobraćaju redovnom trasom kretanja.
Linija 11B: Od raskrsnice ulica Jovana Cvijića i Temerinske autobusi skrećju desno u Temerinsku ulicu, nastavljaju ulicama Jovana Subotića, Uspenska, Bulevar Mihajla Pupina, skreću desno na Trg Neznanog junaka, desno na Kej žrtava racije odakle saobraćaju redovnom trasom kretanja.
AUTOBUSI NA LINIJAMA BROJ 6, 11A i 11B NA IZMENjENOM DELU TRASE KORISTE REDOVNA STAJALIŠTA DRUGIH LINIJA.PRIVREMENO UKIDANJE ĐAČKIH POLAZAKA OD 16. 03.
15.03.2020

Od 16.03.privremeno se ukidaju polasci koji su u redu vožnje označeni kao đački. Ova privreremena mera donesena je zbog proglašenja vanrednog stanja i obustavljanja nastave u školama.LINIJA 3A – PRIVREMENA IZMENA TRASE OD 01.02.
29.01.2020

U skladu sa rešenjem Gradske uprave za saobraćaj i puteve, od 01. februara do 01. septembra 2020. godine privremeno se menja trasa autobuske linije broj 3A (Ž.stanica-„Pobeda“). Zbog radova na rekonstrukciji podvožnjaka u Šenoinoj ulici u Petrovaradinu, autobuski saobraćaj na liniji 3A odvijaće se na sledeći način:
SMER OD Ž.STANICE
Od raskrsnice ulica Šenoine i Rade Končara autobusi skreću desno u Ulicu Rade Končara, gde je postavljeno privremeno stajalište.
SMER IZ PETROVARADINA
Od privremenog autobuskog stajališta u Ulici Rade Končara autobusi saobraćaju Ulicom Rade Končara, skreću desno u Ulicu Juraja Križanića do raskrsnice sa Reljkovićevom ulicom i dalje nastavljaju redovnom trasom kretanja.
NA IZMENJENOM DELU TRASE KORISTI SE PRIVREMENO AUTOBUSKO STAJALIŠTE U ULICI RADE KONČARA-ŠENOINA.LINIJA 6A – PRIVREMENA IZMENA OD 28.01.
24.01.2020

U skladu sa rešenjem Gradske uprave za saobraćaj i puteve Grada Novog Sada, od 28. januara 2020.godine ponovo se pušta u saobraćaj linija broj 6A (Adice-OŠ “Marija Trandafil“ Veternik), ali na privremeno izmenjenoj trasi zbog radova na izgradnji dovodnika vode za Begeč, koje izvodi JKP „Vodovod i kanalizacija“ u Veterničkoj ulici u Adicama i Dunavskoj ulici u naselju Fešter. Do uspostavljanja uslova za kretanje vozila javnog prevoza putnika redovnom trasom autobuski saobraćaj će se odvijati na sledeći način:
SMER ADICE - OŠ“MARIJA TRANDAFIL“
Od raskrsnice ulica Veterničke i Branka Ćopića autobusi saobraćaju pravo Ulicom Branka Ćopića, skreću levo u Banjalučku ulicu, desno u Smederevsku ulicu, desno u Ulicu Sime Šolaje, levo u Ulicu Branka Ćopića, zatim desno u Ulicu Ćirila i Metodija, levo u Ulicu Feješ Klare, levo na Bulevar Patrijarha Pavla, levo na Futoški put, nastavljaju Novosadskim putem odakle skreću levo u Dunavsku ulicu, desno u Paunovu ulicu do OŠ „Marija Trandafil“.
Autobuska stajališta na kojima se zaustavlja autobus:
- Privremeno stajalište u zoni raskrsnice ulica Veternička i Branka Ćopića
- Banjalučka-Branka Ćopića
- Smederevska-Banjalučka
- Sime Šolaje-Žikice Jovanovića
- Veternička-Fešter OŠ „Marija Trandafil“.
SMER OŠ“MARIJA TRANDAFIL“ - ADICE
Od OŠ „Marija Trandafil“ autobusi skreću levo u Paunovu ulicu, zatim levo u Dunavsku ulicu, desno na Novosadski put, nastavljaju Futoškim putem, skreću desno na Bulevar patrijarha Pavla, desno u Ulicu Gorana Kovačića, zatim Ulicom Branka Ćopića do Veterničke ulice.
Autobuska stajališta na kojima se zaustavlja autobus:
- Veternička- Fešter OŠ „Marija Trandafil“
- Branka Ćopića-Sime Šolaje
- Privremeno stajalište u zoni raskrsnice ulica Veternička i Branka Ćopića.LINIJA 14 – PRIVREMENA IZMENA OD 27.01. DO 01.05.
24.01.2020

U skladu sa rešenjem Gradske uprave za saobraćaj i puteve Grada Novog Sada (broj:IV-34-399/20), od 27. januara do 1. maja 2020. godine privremeno se menja trasa linije broj 14. Zbog radova na izgradnji vodovodne mreže sa priključcima u ulicama Gornje Sajlovo i Donje Sajlovo, autobuski saobraćaj na liniji broj 14 odvijaće se na sledeći način:
SMER Centar-Sajlovo
Redovna trasa.
SMER Sajlovo-Centar
Autobusi sa polaznog stajališta u Ulici Jove Vučurevića saobraćaju do raskrsnice ulica Jove Vučurevića i Gornje Sajlovo, okreću se u raskrsnici ulica Jove Vučurevića i Gornje Sajlovo, zatim nastavljaju Ulicom Jove Vučurevića i Ulicom Donje Sajlovo do Rumenačkog puta i redovne trase.
U smeru sa Sajlova autobusi na izmenjenom delu trase koriste postojeća stajališta linije broj 51 u Ulici Donje Sajlovo.