Linije 11a, 11b – Privremena izmena trase 30. 09.
29.09.2023

U skladu sa rešenjem Gradske uprave za saobraćaj i puteve, 30. 09. 2023. godine od 05:00 do 23:00 časova određuje se privremena izmena trase autobuskih linija broj 11a i 11b. Zbog privremenog zatvaranja Ulice Jovana Cvijića na potezu od Karađorđeve do Temerinske ulice autobuski saobraćaj odvijaće se na sledeći način:
LINIJA BROJ 11a
Od raskrsnice Gundulićeve i Temerinske ulice autobusi skreću levo u Temerinsku ulicu, desno u Kisačku ulicu, levo na Bulevar Jaše Tomića do Železničke stanice.
LINIJA BROJ 11b
Od raskrsnice Kisačke i Ulice Jovana Cvijića autobusi saobraćaju pravo Kisačkom ulicom do Temerinske, skreću levo u Temerinsku ulicu, desno u Gundulićevu ulicu i dalje nastavljaju redovnom trasom kretanja.
AUTOBUSI NA LINIJAMA BROJ 11A I 11B NA IZMENjENOM DELU TRASE KORISTE AUTOBUSKA STAJALIŠTA DRUGIH LINIJA.Linija 35 – Skraćenje trase u Čeneju
27.09.2023

Od 28.09. do 01.10.2023. godine skraćuje se trasa linije broj 35 zbog radova u Ulici Vuka Karadžića u Čeneju. U raskrsnici Ulica Vuka Karadžića i Partizanske ulice (ispred MZ „Čenej“) obavlja se okretanje autobusa, nakon čega je predviđen izlazak i ulazak putnika.Linije 60, 61, 62, 63 – Preusmeravanje trase u Sremskim Karlovcima
25.09.2023

Zbog radova na magistralnom putu u Sremskim Karlovcima, autobusi na linijama 60, 61, 62 i 63 od 26. 09. 2023. godine u oba smera saobraćaju izmenjenom trasom kroz Petrovaradinsku ulicu i Ulicu patrijarha Rajačića do centra Sremskih Karlovaca. Kod česme „Četiri lava“ linije se razdvajaju i autobusi saobraćaju prema svojim okretnicima.
Na izmenjenom delu trase u Sremskim Karlovcima koristiće se privremena stajališta u Petrovaradinskoj ulici 31 (smer iz Novog Sada) i Petrovaradinskoj ulici 9 (smer iz Sremskih Karlovaca).Linija 1 – Stajalište na staroj okretnici
20.09.2023

Od 21. septembra autobusi na liniji broj 1 (Gornje livade, Zatvor, Elnos i Transportkomerc) u polasku i u dolasku koristiće stajalište „Sentandrejski put – Zmajevački put“ na staroj okretnici (link).
Na pomenutim trasama u oba smera koristiće se i sva ostala redovna stajališta.Linija 6a – Privremena izmena od 20. 09.
19.09.2023

U skladu sa rešenjem Gradske uprave za saobraćaj i puteve, od 20. 09. do 06. 11. 2023. godine privremeno se menja trasa linije broj 6a (Adice-Veternik OŠ “Marija Trandafil“). Zbog radova na izgradnji kanalizacije otpadnih voda u Veterničkoj ulici, saobraćaj navedenoj liniji odvijaće se na sledeći način (link):
Smer Adice – OŠ “Marija Trandafil“
Od početnog stajališta Veternička/Kragujevačka u Veterničkoj ulici autobusi će skretati levo u Ulicu Branka Ćopića, produžavati Ulicom Branka Ćopića, skretati levo u Banjalučku ulicu, desno u Smederevsku ulicu, desno u Ulicu Sime Šolaje, levo u Ulicu Branka Ćopića, desno u Ulicu Ćirila i Metodija, levo u Ulicu Feješ Klare, levo na Bulevar patrijarha Pavla, levo na Futoški put, dalje nastavljati Novosadskim putem, skretati levo (pre Auto centra INTERSREM) u Ulicu heroja sa Košara (bivša Nova 1), desno na kružnom toku ulaziti u Dunavsku ulicu, skretati levo u Paunovu ulicu do OŠ „Marija Trandafil“.
Autobuska stajališta na kojima se zaustavlja autobus:
• Početno stajalište Veternička/Kragujevačka
• Banjalučka/Branka Ćopića
• Smederevska/Banjalučka
• Sime Šolaje/Žikice Jovanovića
• Veternička/Fešter OŠ „Marija Trandafil“
Smer OŠ “Marija Trandafil“ - Adice
Od OŠ „Marija Trandafil“ iz Paunove ulicu autobusi će skretati desno u Dunavsku ulicu, levo na kružnom toku ulaziti u Ulicu heroja sa Košara (bivša Nova 1), skretati desno na Novosadski put, produžavati Futoškim putem, skretati desno na Bulevar patrijarha Pavla, desno u Ulicu Gorana Kovačića, i nstavljati Ulicom Branka Ćopića do Veterničke ulice.
Autobuska stajališta na kojima se zaustavlja autobus:
• Veternička/Fešter OŠ „Marija Trandafil“
• Branka Ćopića/Sime Šolaje
• Veternička/KragujevačkaLinije 2, 7a, 8, 18a, 55SJ, 55JS, Novo Naselje - Koteks Viskofan i TE-TO - Privremena izmena trase od ponedeljka 18.09. (FAZA 3)
15.09.2023

U skladu sa rešenjem Gradske uprave za saobraćaj i puteve (IV-34-5902/23) određuje se privremena izmena trase autobuskih linija broj 2, 7a, 8, 18a, 55 JS, 55 SJ, Novo Naselje - Koteks Viskofan i TE-TO – FAZA 3. Zbog rekonstrukcije kolovoza na Bulevaru kneza Miloša u Novom Sadu od 18.09.2023. do početka 4. faze radova autobusi menjaju trasu kretanja na sledeći način (link):
LINIJE 2, 7a, 18a
Saobraća se redovnom trasom uz ukidanje stajališta koje neće moći da se koriste.
AUTOBUSI NA LINIJI BROJ 2 (smer iz Centra), 7a i 18a NA REDOVNOM DELU TRASE NE KORISTE AUTOBUSKA STAJALIŠTA NA BULEVARU KNEZA MILOŠA (stajališta BULEVAR KNEZA MILOŠA/FUTOŠKI PUT i BULEVAR KNEZA MILOŠA/GARAŽA GSP-A.
LINIJA 8
Smer iz Centra:
Od raskrsnice Bulevara Jovana Dučića i Ulice Bate Brkića nastavlja se pravo Bulevarom Jovana Dučića i koriste se sva stajališta na izmenjenom delu trase.
Ukidaju se stajališta Bulevar kneza Miloša/Mileve Marić i Bulevar Bate Brkića/Gerontološki centar
Smer sa Novog naselja:
Saobraćanje redovnom trasom uz ukidanje stajališta BULEVAR KNEZA MILOŠA/DUŠANA DANILOVIĆA.
LINIJE 55 JS, 55 SJ
Smer iz Novog Sada:
Od raskrsnice Bulevara Jovana Dučića i Ulice Bate Brkića autobusi skreću levo u Bate Brkića, desno Futoški putem i nastavljaju redovnom trasom.
Smer iz Futoga:
Od raskrsnice Bulevara kneza Miloša i Futoškog puta, autobusi produžavaju pravo Futoškim putem, skreću levo u Bate Brkića, desno na Bulevar Jovana Dučića i dalje nastavljaju redovnom trasom.
AUTOBUSI NA LINIJI BROJ 55JS, 55SJ NA IZMENJENOM DELU TRASE KORISTE AUTOBUSKA STAJALIŠTA DRUGIH LINIJA.
Ugovoreni poseban linijski prevoz TE-TO
Smer sa Novog naselja:
Početno stajalište (FUTOŠKI PUT/BULEVAR PATRIJARHA PAVLA) kod raskrsnice Bulevar kneza Miloša i Futoškog puta autobusi produžavaju pravo Futoškim putem, skreću levo u Ulicu Bate Brkića, desno na Bulevar Jovana Dučića i dalje nastavljaju redovnom trasom.
Smer iz TE-TO:
Od raskrsnice Bulevara Jovana Dučića i Ulice Bate Brkića, autobusi skreću levo u Ulicu Bate Brkića, desno na Futoški put i završavaju kod Satelitske pijace (stajalište FUTOŠKI PUT/SATELITSKA PIJACA).
AUTOBUSI NA IZMENJENOM DELU TRASE KORISTE AUTOBUSKA STAJALIŠTA DRUGIH LINIJA.
Ugovoreni poseban linijski prevoz Novo naselje - Koteks Viskofan
Smer za „Koteks Viskofan“: Na raskrsnici Bulevara Jovana Dučića i Ulice Bate Brkića autobusi skreću levo u Bate Brkića, desno na Futoški put, levo na Bulevar patrijarha Pavla i zatim nastavljaju redovnom trasom.
Smer iz „Koteks Viskofana“: Na raskrsnici Bulevar patrijarha Pavla i Futoškog puta autobusi skreću desno na Futoški put, levo u Ulicu Bate Brkića, desno na Bulevar Jovana Dučića i dalje nastavljaju redovnom trasom.
AUTOBUSI NA IZMENJENOM DELU TRASE KORISTE AUTOBUSKA STAJALIŠTA DRUGIH LINIJA.


 Linije 3, 9, 60, 61, 62, 63 – Privremena izmena trasa u Petrovaradinu od 11. 09.
08.09.2023

U skladu sa rešenjem Gradske uprave za saobraćaj i puteve, od 11. 09. 2023. do 11. 11. 2023. godine određuje se privremena izmena trasa autobuskih linija 3, 9, 60, 61, 62 i 63. Zbog radova na rekonstrukciji kolovoza u Preradovićevoj ulici u Petrovaradinu, autobuski saobraćaj odvijaće se na sledeći način (link):
LINIJE 3, 9
Smer iz Novog Sada
Od raskrsnice ulica Preradovićeve i Račkog autobusi skreću desno u Ulicu Račkog do raskrsnice sa Ulicom Vuka Isakovića, zatim levo u Ulicu Vuka Isakovića, desno u Preradovićevu ulicu do okretnice linija 3 i 9.
Smer iz Petrovaradina
Od okretnice autobusi saobraćaju pravo u Krajišku ulicu do raskrsnice sa Ulicom Tome Maretića, skreću desno nastavljajući Krajiškom ulicom do raskrsnice sa Bukovačkim putem, zatim skreću desno na Bukovački put, desno u Ulicu Račkog i saobraćaju do raskrsnice ulica Preradovićeve i Račkog, skreću levo u Preradovićevu ulicu i nastavljaju svojom redovnom trasom.
NA IZMENJENOM DELU TRASE KORISTE SE SVA STAJALIŠTA DRUGIH LINIJA.
Linija 9a u oba smera saobraća redovnom trasom!
LINIJE 60, 61, 62, 63
Smer iz Novog Sada
Od raskrsnice ulica Preradovićeve i Račkog autobusi skreću desno u Ulicu Račkog do raskrsnice sa Ulicom Vuka Isakovića, zatim levo u Ulicu Vuka Isakovića, desno u Preradovićevu ulicu i nastavljaju svojom redovnom trasom.
NA IZMENJENOM DELU TRASE KORISTE SE SVA STAJALIŠTA DRUGIH LINIJA.
Smer prema Novom Sadu
U Preradovićevoj ulici kod okretnice linija 3 i 9 autobusi skreću levo i prolaze kroz okretnicu i Krajiškom ulicom saobraćaju do raskrsnice sa Ulicom Tome Maretića, skreću desno nastavljajući Krajiškom ulice do raskrsnice sa Bukovačim putem, zatim skreću desno na Bukovački put, desno u Ulicu Račkog i saobraćaju do raskrsnice ulica Preradovićeve i Račkog, skreću levo u Preradovićevu ulicu i nastavljaju svojim redovnim trasama.
NA IZMENJENOM DELU TRASE KORISTE SE SVA STAJALIŠTA DRUGIH LINIJA.Privremeno ukidanje stajališta „Sentandrejski put – Zmajevački put“ od 11.09.
08.09.2023

U skladu sa rešenjem Gradske uprave za saobraćaj i puteve (IV-34-6416/23-1 od 08.09.2023), zbog radova u ulici Zmajevački put, određuje se privremeno ukidanje stajališta na okretnici „Sentandrejski put-Zmajevački put“
Stajalište se ukida od 11. do 16.09.2023.godine za liniju 1, Elnos i Transportkomerc.Linije 2, 7a, 7b, 8, 9, 18a, 18b, 55SJ, Novo Naselje - Koteks Viskofan i TE-TO-Privremena izmena trase od ponedeljka 04.09. – FAZA 2
03.09.2023

U skladu sa rešenjem Gradske uprave za saobraćaj i puteve određuje se privremena izmena trase autobuskih linija broj 2, 7a, 7b, 8, 9, 18a, 18b, 55 SJ, Novo Naselje - Koteks Viskofan i TE-TO, zbog rekonstrukcije kolovoza u Bulevaru kneza Miloša u Novom Sadu - FAZA 2. Izmenjen režim saobraćanja važi od 04.09.2023 do početka 3. faze. Na navedenim linijama autobusi menjaju trasu kretanja na sledeći način:


LINIJA BROJ 2, 7a i 18a
Smer iz Centra: Od raskrsnice Bul. kneza Miloša i Bul. Jovana Dučića desno Bul. Jovana Dučića do stajališta BULEVAR JOVANA DUČIĆA – IGRALIŠTE gde čeka vreme za naredni polazak.
Smer sa Novog Naselja: Od početnog stajališta BULEVAR JOVANA DUČIĆA – IGRALIŠTE pravo Bulevarom Jovana Dučića redovnom trasom.
AUTOBUSI NA LINIJI BROJ 2, 7a i 18a, NA IZMENJENOM DELU TRASE KORISTE AUTOBUSKA STAJALIŠTA DRUGIH LINIJA.
LINIJA BROJ 7b i 18b
Saobraća kroz Bulevar kneza Miloša, bez ulaska u okretnicu, sa ukidanjem stajališta na Bul. kneza Miloša koje neće moći da koriste. Vreme za naredni polazak se čeka na stajalištu BUL. PATRIJAHA PAVLA – FUTOŠKI PUT.
AUTOBUSI NA LINIJI BROJ 7b I 18b, NA REDOVNOM DELU TRASE NE KORISTE AUTOBUSKA STAJALIŠTA NA BULEVARU KNEZA MILOŠA ( stajališta BULEVAR KNEZA MILOŠA - BULEVAR JOVANA DUČIĆA i BULEVAR KNEZA MILOŠA - GARAŽA GSP-A).
LINIJA BROJ 8
Smer sa Novog Naselja: Od početnog stajališta BULEVAR KNEZA MILOŠA – BULEVAR JOVANA DUČIĆA, gde čeka vreme narednog polaska, pravo Bulevarom kneza Miloša redovnom trasom.
Smer iz Centra: Od raskrsnice Bul. Jovana Dučića i Ul. Bate Brkića pravo Bulevarom Jovana Dučića i desno do početnog stajališta BULEVAR KNEZA MILOŠA – BULEVAR JOVANA DUČIĆA, gde čeka vreme narednog polaska .
AUTOBUSI NA LINIJI BROJ 8, NA IZMENJENOM DELU TRASE KORISTE AUTOBUSKA STAJALIŠTA DRUGIH LINIJA.
LINIJA BROJ 9
Smer iz Centra: Od raskrsnice Bul. Jovana Dučića i Ulica Bate Brkića, levo u Bate Brkića, desno Futoškim putem, desno Bul.kneza Miloša desno Bul. Jovana Dučića do stajališta BULEVAR JOVANA DUČIĆA – IGRALIŠTE gde čeka vreme za naredni polazak.
Smer sa Novog Naselja: Od početnog stajališta BULEVAR JOVANA DUČIĆA – IGRALIŠTE pravo Bulevarom Jovana Dučića redovnom trasom.
AUTOBUSI NA LINIJI BROJ 9, NA IZMENJENOM DELU TRASE KORISTE AUTOBUSKA STAJALIŠTA DRUGIH LINIJA.
LINIJA 55 JS
Smer iz Novog Sada: Od raskrsnice Bul. Jovana Dučića – Bate Brkića levo u Bate Brkića , desno Futoškim putem i zatim redovnom trasom .
Smer iz Futoga: Od raskrsnice Bulevar kneza Miloša – Futoški put – pravo Futoškim putem, levo u Ul.Bate Brkića, desno Bul. Jovana Dučića i dalje redovnom trasom.
AUTOBUSI NA LINIJI BROJ 55JS, NA IZMENJENOM DELU TRASE KORISTE AUTOBUSKA STAJALIŠTA DRUGIH LINIJA.
Ugovoreni poseban linijski prevoz TE-TO
Smer iz Novog Naselja: Početno stajalište (FUTOŠKI PUT - BULEVAR PATRIJARHA PAVLA) kod raskrsnice Bul. kneza Miloša – Futoški put – pravo Futoškim putem, levo u Bate Brkića, desno Bul. Jovana Dučića i dalje redovnom trasom.
Smer iz TE-TO: Od raskrsnice Bul. Jovana Dučića – Bate Brkića, levo u Bate Brkića , desno Futoškim putem i završava kod Satelitske pijace (stajalište FUTOŠKI PUT – SATELITSKA PIJACA) .
AUTOBUSI NA IZMENJENOM DELU TRASE KORISTE AUTOBUSKA STAJALIŠTA DRUGIH LINIJA.
Ugovoreni poseban linijski prevoz Novo Naselje - Koteks Viskofan
Smer za „Koteks Viskofan“: Od raskrsnice Bul. Jovana Dučića – Bate Brkića levo u Ulicu Bate Brkića , desno Futoškim putem, levo Bul. Patrijaha Pavla i zatim redovnom trasom.
Smer iz „Koteks Viskofan“: Od raskrsnice Bul. Patrijaha Pavla – Futoški put – desno Futoškim putem, levo Ulicom Bate Brkića, desno Bul. Jovana Dučića i dalje redovnom trasom.
AUTOBUSI NA IZMENJENOM DELU TRASE KORISTE AUTOBUSKA STAJALIŠTA DRUGIH LINIJA.Od 1. septembra novi red vožnje
31.08.2023

Autobusi JGSP „Novi Sad“ od 1. septembra saobraćaće po novom redu vožnje, koji u odnosu na letnji red vožnje podrazumeva veći broj polazaka.
O vremenskim korekcijama polazaka korisnici usluga mogu da se informišu u rubrici RED VOŽNJE, kao i putem aplikacije NSMART, te na prodajnim mestima preduzeća.
Od 1. septembra ponovo će na snazi biti polasci koji su u redu vožnje označeni kao „đački“.Linija 1 – Produženje trase do Gornjih livada
31.08.2023

Od 01.09.2023. godine na liniji broj 1 (Klisa - Centar – Liman I) produžava se trasa do Gornjih livada na Klisi  na sledeći način ( link ):
Smer KLISA – LIMAN I
Okretnica (MIKOM) – Profesora Grčića – (od zatvora desno) Proleterska – Sentandrejski put – Kisačka – Jovana Subotića – Uspenska – Bulevar Mihajla Pupina – Žarka Zrenjanina – Stražilovska – Bulevar cara Lazara – Fruškogorska – Okretnica Štrand.
U ovom smeru u funkciji će biti pet novih stajališta:
Okretnica MIKOM; Profesora Grčića – Stevana Goldmana; Profesora Grčića – Imre Milera; Profesora Grčića – Profesora Grčića (naspram br. 61); Proleterska 157
Smer LIMAN I - KLISA
Okretnica Štrand – Fruškogorska – Bulevar cara Lazara – Stražilovska – Žarka Zrenjanina – Bulevar Mihajla Pupina – Uspenska – Jovana Subotića – Kisačka – Sentandrejski put – Proleterska (od zatvora levo) – Profesora Grčića – Okretnica (MIKOM).
U ovom smeru u funkciji će biti pet novih stajališta:
Profesora Grčića – Proleterska; Profesora Grčića – Đorđa Nedeljkovića; Profesora Grčića – Stanislava Majoroša; Profesora Grčića – Stevana Goldmana; Okretnica MIKOM
Okretnicu SENTANDREJSKI PUT - ZMAJEVAČKI PUT koristiće samo polasci na liniji 1E i 1 Transkomerc, dok se polasci na liniji 1 Zatvor i 1 Gornje Livade neće zaustavljati na okretnici SENTANDREJSKI PUT – ZMAJEVAČKI PUT, već će koristiti stajališta Proleterska – IVEKO iz pravca Limana i novootvoreno stajalište Proleterska broj 157 (preko puta IVEKO).Privremeno skraćenje trasa zbog radova u kompleksu Instituta
21.08.2023

Zbog obimnih građevinskih radova na izgradnji kanalizacije upotrebljenih voda, atmosferske kanalizacije i vodovodne mreže u okviru kompleksa instituta u Sremskoj Kamenici, od 22.08.2023.godine autobusi JGSP ''Novi Sad'' će obavljati okretanje ispred ulazne rampe u institut po prikazanoj mapi. Iskrcaj i prijem putnika vrši se na privremenom autobuskom stajalištu (postavljen stajališni stub) u rejonu parkinga za TAXI vozila.Linija 13 – Privremena izmena trase od 19. 07.
18.07.2023

U skladu sa rešenjem Gradske uprave za saobraćaj i puteve, od 19. 07. do 19. 10. 2023. godine privremeno će biti izmenjena trasa autobuske linije broj 13. Zbog radova na sanaciji kolovoza u zoni raskrsnice ulica Dr Sime Miloševića i Dr Ilije Đuričića autobuski saobraćaj odvijaće se na sledeći način:
Smer Detelinara -Univerzitet
Od turbo kružnog toka sa Bulevara cara Lazara autobusi će skretati desno u Fruškogorsku ulicu i dalje nastavljati izmenjenom trasom kretanja do okretnice na Štrandu.
NA IZMENJENOM DELU TRASE KORISTIĆE SE STAJALIŠTE FRUŠKOGORSKA/NARODNOG FRONTA.
Smer Univerzitet - Detelinara
Na izmenjenom delu trase koristiće se početno stajalište Štrand/okretnica. Autobusi će Fruškogorskom ulicom saobraćati do raskrsnice sa Ulicom Narodnog fronta i dalje nastavljati redovnom trasom kretanja.